(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dat er nog nooit eerder iemand op het idee is gekomen om gefeminiseerd stuifmeel te verkopen, is ons een raadsel. Het idee ligt namelijk voor de hand, en de eerste ‘stuifmeelbank’ voor wietplanten is dan ook een feit. Holy Seeds Bank levert gefeminiseerd stuifmeel om zelf je eigen kruisingen mee te maken. 

Gefeminiseerde wietzaden komen voort uit gefeminiseerd stuifmeel. Het is dus eigenlijk niet het zaadje dat gefeminiseerd is, maar het stuifmeel. Het ligt dan ook voor de hand om een handeltje in stuifmeel te beginnen maar gek genoeg is er nu pas iemand in dat ‘gat in de markt’ gesprongen. Holy Seeds Bank is de eerste stuifmeelbank voor wietplanten.

De zadenwereld op zijn kop?

Over het stuifmeel van Holy Seeds Bank wordt door mensen als Marc Emery gezegd dat het de zadenwereld volledig op zijn kop gaat zetten. Waarom? Nou, simpelweg omdat het dankzij gefeminiseerd stuifmeel mogelijk wordt om voor een fractie van de prijs, enorme hoeveelheden gefeminiseerde wietzaden te maken. Bestuif iedere kweekronde één of twee toppen, en je hoeft nooit meer wietzaad te kopen!

Of iedereen voortaan zelf gefeminiseerde wietzaden zal maken, blijft nog even een vraag. De oprichters van de Holy Seeds Bank dromen er in ieder geval wel van, en hun product zou het verschil kunnen maken. Juist in de wereld van cannabis, waar zoveel mensen al gewend zijn om hun eigen product te kweken, heeft het zin om veredeld stuifmeel te verhandelen. Wietzaden kosten tussen de €3,- en pak ‘m beet €10,- euro en voor nog geen €60,- euro heb je genoeg stuifmeel voor honderden, zo niet duizenden gefeminiseerde wietzaden!

Iedereen zijn eigen wietsoort

Maar buiten het feit dat een potje gefeminiseerd stuifmeel goed is voor enorme hoeveelheden wietzaad, biedt het natuurlijk ook mogelijkheden voor de diversiteit van cannabis. Het stuifmeel komt namelijk van veredelde vaderplanten. En je hoeft het slechts op een wiettop te kwasten om je eigen gefeminiseerde wietzaden te maken, dus iedereen kan ermee overweg. Stel je eens voor hoeveel groter de kans wordt op een nieuwe Haze, Skunk of Kush als iedereen zijn eigen kruisingen gaat maken?

Gefeminiseerd stuifmeel gebruiken

Het gefeminiseerde stuifmeel van Holy Seeds Bank wordt gemaakt door een vrouwelijke wietplant te dwingen om stuifmeel te produceren. Omdat dit stuifmeel alleen X-chromosomen heeft, zal het alleen vrouwelijke zaden voortbrengen. In de productieruimtes van ’s werelds eerste stuifmeelbank staat een voortdurende oogst van stuifmeel garant voor een product dat altijd vers is.

Pollen kun je minder lang bewaren dan wietzaden. In de koelkast blijven ze zo’n drie maanden goed en in de vriezer ongeveer een jaar. Maar het belangrijkste is misschien nog wel dat je het stuifmeel droog houdt, dus bewaar ze altijd in de originele verpakking tot je ze gebruikt.

Wanneer de wietplant die je wil bestuiven zo’n drie tot vier weken in bloei staat, neem je het flesje met stuifmeel en veeg je de pollen met een kwastje op de vrouwelijke bloemtoppen die je wil bevruchten. Alleen de toppen die je behandelt produceren zaden, dus de rest van je wiet blijft gewoon ‘sin semilla’. Drie tot vijf weken na het bestuiven, zijn de gefeminiseerde wietzaden klaar. Laat de wiet drogen zoals je gewend bent, oogst de zaden.

Maak je eigen kruising

Makkelijker dan dit wordt het niet om zelf een eigen kruising te maken met gestabiliseerd en gefeminiseerd stuifmeel. Op dit moment levert Holy Seeds Bank in Nederland stuifmeel via Apollyon.nl, waar je tijdelijk ook nog eens 20% korting krijgt. Voor een potje betaal je daardoor nu niet €79,95 maar slechts €59,96 euro.

Er zijn zeven verschillende soorten gefeminiseerd stuifmeel waaronder Gelato, Cheese en Cake. Er is ook Tropical Skunk stuifmeel maar die is niet gefeminiseerd.

(advertentie)