(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je mag ook niks meer tegenwoordig hè? Deel je voor bijna duizend euro GRATIS wiet uit aan de mensen, word je nog achtervolgd door de politie! Dat uitdelen gebeurde in het centrum van de Engelse stad Manchester door twee gemaskerde mannelijke wietactivisten. Of beter gezegd twee ‘outlaws’, die aankondigen dat dit nog maar het prille begin is ook…

 

Aan opvallend activisme geen gebrek op het eiland aan de overkant, dat viel ons al eerder op. Wat dacht je laatst nog van die enorme opblaas-baby-Trump die in Londen het bezoek van de Amerikaanse president opluisterde?

Maar ook deze gratis wietstunt in Manchester verdient een plekje in het activistenplakboek wat ons betreft. Watskeburt?

‘Free Bud’

Voorbijgangers in het centrum van Manchester keken zondag 14 juli vreemd op van hun fish & chips toen twee mannen met bivakmutsen op ineens een pop-up banner uitrolden in de Piccadilly Gardens. ‘FREE BUD’ stond er op het reclamedoek te lezen en dat trok – hoe verrassend – direct een massa volk richting de twee dudes.

De gemaskerde weldoeners haalden een tas tevoorschijn en begonnen kleinere zakjes daaruit uit te delen, inderdaad zoals beloofd gevuld met wiet! De twee ‘balaclava-clad people’ gingen maar door met Sinterklaas spelen, terwijl het publiek steeds meer opgewonden raakte.

Outlaws op een missie

Maar zoals gezegd, er mag niks meer tegenwoordig. Zelfs niet als je toch overduidelijk ‘outlaw’ op je bivakmuts en bomberjack hebt staan, zoals de twee gasten in Manchester. Eentje van het olijke duo werd onmiddellijk door de politie gearresteerd toen ie het plein via een zijstraatje trachtte te verlaten.

De Britse media melden dat de hele actie werd geregisseerd door iemand die alleen maar als ‘outlaw’ bekend wil staan. ‘De gemaskerde man en zijn vriend waren op een missie die uitdaagde of er een legitieme reden was om wiet nog langer illegaal te houden’, aldus de goed ingevoerde website Lad Bible.

Veel blije gezichten in Manchester deze zondag…

Vraagtekens bij de wet

Anoniem wil de klaarblijkelijke leider van de outlaws nog wel iets meer verklaren over de wietstunt in Manchester. “Er is geen schade of verlies voor iemand omdat wat gasten gratis wiet uitdelen. Wij hebben onze vraagtekens bij de Britse wetten en willen de autoriteiten hiermee testen.”

En het blijft ook niet bij een eenmalige actie volgens de outlaw:

“Totdat iemand ons kan overtuigen dat er een legitieme reden is om cannabis illegaal te houden, zullen we blijven doen wat we doen en de grenzen blijven oprekken, ongeacht wat de wet zegt”

De actie in Manchester is nog maar een beginnetje, zo belooft Outlaw de media…

Meer pop-ups en een album

Dat oprekken belooft nog wat te worden, want de activisten noemen de 800 Britse pond (bijna 900 euro) aan wiet die ze nu uitdeelden ‘niets’. Outlaw: “This is literally just the start and it’s gone mad!”  Hij kondigt nog enkele pop-ups aan en het album moet uitkomen in augustus.

Album? Gaan ze zingen dan die Outlaws?! Wij weten het niet, alles kan en dus geven we de wijze raad van de gemaskerde weldoeners maar door: ‘Hou onze Instagram in de smiezen’.

Trouwens, de politie en eventuele arrestaties worden compleet weggelachen door de mannen. “Je kunt geen karakter arresteren zonder gezicht en met een verzonnen naam. En de advocaten van Outlaws zitten er bovenop!” De politie wil – hoe flauw en voorspelbaar – niet reageren op de stunt met gratis wiet…

(advertentie)