(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Spektakel alom dinsdagmiddag in Geleen, waar de politie dacht weer eens makkelijk te scoren door na een tip een wietplantage op te rollen. Maar daar waren de vier aanwezige wiettelers niet van gediend en ze trakteerden de agenten op een pak slaag. Die sloegen groot alarm en vervolgens rukten meer dan 20 (!) politievoertuigen uit naar de flat om alsnog het wiethok buiten bedrijf te stellen.

Ding-dong: wordt hier wiet gekweekt?

Agenten mishandeld bij instap woning‘, heet het nog enigszins eufemistisch op de landelijke politiewebsite. Nee dan de vrolijk-rechtse omroep Wakker Nederland, die onder de kop ‘Agenten tot bloedens toe mishandeld bij inval wietplantage Geleen‘ over dezelfde zaak bericht. Watskeburt daar in die flat aan de Wagenaarstraat in het Limburgse Geleen?

Het begint dus allemaal weer met een anonieme tip die bij de Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek binnenkomt: in een van de Wagenaarflats bij winkelcentrum Zuidhof zou wiet worden gekweekt.

De twee dienstdoende politieagenten belden netjes aan (het blijft Nederland). Niets. Ze probeerden het nog een aantal keer door op de deur van de flat te kloppen. Niets. Dan maar de deur openbreken. Direct worden ze aangevallen door vier mannen die in de woning aanwezig zijn. Of zoals de politie het zelf stelt: ‘Na het forceren van de deur worden ze fysiek belaagd door mannen, waarbij de agenten in het gelaat zijn geslagen’.

Enorme politiemacht schiet te hulp

Eenmaal weer uit de flat gemept, vragen de twee agenten vanzelfsprekend om versterking. Wat heet; volgens het Algemeen Dagblad komt half het Limburgse politiekorps opdraven. ‘Minstens twintig politievoertuigen, van patrouillewagens tot motoren en busjes snelden naar de galerijflat. De omgeving werd afgezet en in groepjes zochten agenten diverse verdiepingen af’.

Dat heeft uiteindelijk ook succes, tenminste half. Want een patrouille die het gebouw uitkamt slaagt erin om twee mannen te arresteren. Toch knap denken wij dan gelijk, dat die andere twee klaarblijkelijk konden ontsnappen aan de bemanning van meer dan 20 politievoertuigen!

Wat is ’tot bloedens toe mishandeld’?

Hoe dan ook, het spektakel trekt natuurlijk de aandacht van de buurtbewoners en het winkelende volk ter plaatse. En gelukkig weten die zich – in tegenstelling tot pak ‘m beet oudejaarsnacht – te gedragen, zo schrijft de Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek op Facebook. ‘Middels dit bericht willen we onze dankbaarheid en respect uit spreken voor het publiek die toch in redelijk getale aanwezig waren. Hulpvaardig, begrip- en respectvol en vooral met het nodige geduld stonden mensen te wachten en toe te schouwen’, lezen we. Mooi, fijn zo.

Maar hoe zit het nou met dat tot bloedens toe mishandelen van die eerste twee agenten? Zijn betrapte wietkwekers echt zulke monsters? De politie op de landelijke site: ‘Eén collega is overgebracht naar het ziekenhuis voor een medische controle. Ziekenhuisopname bleek gelukkig niet noodzakelijk. De andere collega heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen’.

Of die tweede collega goed geraakt werd door de wiettelers? De Politie Basisteam Westelijke Mijnstreek tot slot weer: ‘De tweede collega bleef ter plaatse en assisteerde nog bij de daarop volgende aanhoudingen, voordat ook hij zich in het ziekenhuis vervoegde’.

Voor de goede orde: wij zijn NOOIT voorstander van geweld. Maar 20 politievoertuigen?!

[illustratie: robuart/Shutterstock]
(advertentie)