(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het legaliseren van (medicinale) cannabis is goed voor de zin in seks van de burger. Bovendien leidt legale mediwiet ook nog eens tot meer kinderen. Aldus een recent gepubliceerde wetenschappelijke studie in het vakblad Journal of Health Economics  met de welluidende titel ‘Sex, marijuana and baby booms’.

Invloed wetgeving op seksuele activiteiten

“Wij hebben ontdekt dat veranderde wetgeving omtrent medicinale cannabis een toename van seksuele activiteit veroorzaakt”, stellen de onderzoekers aan de University of Connecticut en Georgia State University  in de studie die in het maartnummer van Journal of Health Economics is gepubliceerd.

En dat is dus niet het enige gerelateerde effect van legalisering, want het onderzoek laat ook zien dat er sprake is van een afname van het gebruik van voorbehoedsmiddelen en een stijging van het aantal geboorten volgend op de invoering van een ander medicinaal cannabisbeleid!

LEES OOK:  Studie • Vrouwen hebben betere seks dankzij wiet

Legale wiet betekent meer (zin in) seks

Om vast te stellen hoe zulke (drugs)wetten beïnvloeden hoe vaak mensen seks hebben, analyseerde het team wetenschappers een enorme berg gegevens waaronder ‘gedetailleerde vragen over seksuele activiteiten en drugsgebruik’ onder jonge mensen tussen 1997 en 2011. Die enquête vroeg respondenten expliciet naar wietconsumptie in de afgelopen maand en hun seksfrequentie.

Uit de nu gemaakte analyse rolt een 4,3% hogere kans op ‘de waarschijnlijkheid om één of meerdere keren seks te hebben in de afgelopen maand’ nadat er een medicinale cannabiswet was ingegaan, evenals ‘een stijging van seks die begint direct na de wetswijziging’. Of zoals de Amerikaanse onderzoekers het zelf stellen in hun studie: “The primary change in sexual behavior we observe is increased engagement in sexual activity”.

[tekst gaat verder onder de afbeelding]

Zo simpel is het… [illustratie: Kuhar Yuri/Shutterstock]

Wiet zorgt voor hoger geboortecijfer

Behalve dat er meer zin in seks ontstond en er daadwerkelijk ook meer gesekst werd nadat medicinale cannabis werd gelegaliseerd, constateren de wetenschappers ook een effect op het geboortecijfer. Dankzij het vrijgeven van mediwiet nam het aantal geboren kinderen met 2 procent toe in de onderzochte groep. In absolute aantallen vertaald dit zich in 684 meer geboorten per kwartaal voor ‘alle vrouwen in de vruchtbare leeftijd’, aldus de onderzoekers.

“Deze resultaten leveren bewijs dat wietgebruik een aanzienlijk – onbedoeld – en positief effect heeft op het geboortecijfer”, schrijven de wetenschappers in Journal of Health Economics.

Wanneer het gaat over voorbehoedsmiddelen, suggereren de onderzoekers dat de zintuigelijke effecten van cannabis ‘wellicht de houding veranderen ten aanzien van seksuele risico’s door de gebruikers minder bezorgd te maken over de gevolgen van neuken (okay, in het originele artikel staat ‘intercourse’ maar vertaal dat maar eens met één even doeltreffend net Nederlands woord, red.), resulterend in minder gebruik van voorbehoedsmiddelen’.

LEES OOK:  Studie • Wiet zorgt voor betere seks voor iedereen!

Wiet verandert seksueel gedrag

Zulke gedragsveranderingen kunnen verklaren waarom het geboortecijfer stijgt wanneer mensen toegang krijgen tot medicinale cannabis. En dat ondanks de fysiologische effecten waarover de onderzoekers ook schrijven, effecten die geassocieerd worden met wietgebruik die de vruchtbaarheid kunnen verminderen.

“Onze bevindingen over geboorten suggereren dat gedragsfactoren de fysiologische veranderingen van cannabisgebruik die de neiging hebben de vruchtbaarheid te verminderen tegenwerken”, aldus de onderzoekers.

“Wij stellen vast dat de invoering van mediwiet wetgeving resulteert in zowel een stijging van de seksuele activiteit als een afname van het gebruik van voorbehoedsmiddelen, met de voorwaarde dat men uiteraard seksueel actief is”, concludeert de studie.

LEES OOK:  Maak je seksleven 5x beter met …cannabis!

Lang leve de lul lol

En deze zin moeten we toch ook nog even aanhalen: “Beide mechanismen suggereren gezamenlijk dat gedragsreacties te wijten kunnen zijn aan meer aandacht voor de onmiddellijke hedonische effecten van seksueel contact, verhoogde bereidheid om seks te hebben, evenals uitgestelde verantwoordelijkheid en het negeren van de toekomstige kosten in verband met seks.”

Eh, hier staat eigenlijk gewoon dat blowers meer genieten van de mooie dingen van het leven zonder te piekeren over de dag van morgen…

[openingsfoto: Lifestyle discover/Shutterstock]
(advertentie)