(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We kunnen het – ook in 2020 – niet vaak genoeg blijven zeggen: als je wat op je wietkerfstok hebt zorg er dan in ieder geval voor dat je NIET opvalt in het verkeer. Enter een 32-jarige man uit Groningen die er dankzij slordig rijgedrag én 7 zakjes wiet in zijn auto slaagt om een persoonlijke schade van tonnen plus een fikse celstraf te veroorzaken!

Slingeren in de haven

Watskeburt denk je als je leest dat het slechts om ‘zeven gripzakjes hennep’ gaat? Nou ja, een klassiek gevalletje van de Wet van Murphy dus: als één tegenvallertje leidt tot een reeks grotere tegenvallers om niet te zeggen tot regelrechte rampen.

Eerst maar eens naar het begin van alle ellende: 5 juli 2018. Onze anti-held reed toen slingerend rond op de Noorderhaven in Groningen, reden voor de politie – toevallig in de buurt – om hem aan te houden. Inderdaad bleek de bestuurder ‘onder invloed’.

Kan een keer gebeuren natuurlijk, dat is hoewel fout niet per definitie direct rampzalig. Maar de agenten roken ook wiet, een onmiskenbare geur die afkomstig bleek van zeven gripzakjes met onze favoriete groente/fruit.

7 zakjes wiet, daarbij blijft het niet

En daarmee begint de shit pas goed voor de man onder invloed. Omdat ie die 7 zakjes wiet in zijn auto heeft liggen zijn de politieagenten gerechtigd om ook de rest van de auto te doorzoeken. Op de achterbank ligt een laptoptas, met een slot erop. Volgens de bestuurder zitten er schoolspullen van zijn zusje in.

Als de agenten dat controleren, blijkt de tas echter ramvol bankbiljetten te zitten. In totaal liefst 266.000 euro en dat ook nog vooral in biljetten van 200 en 500 euro. Onze anti-held probeert zich eruit te kletsen met de bewering dat het geld ‘kasgeld van mijn pizzeria’ is dat al enkele dagen op de achterbank ligt omdat meneer het vergeten was…

De Groninger zal nog wel eens bitter terugdenken aan de zeven zakjes wiet die hij in de auto had liggen (naast een tas geld)… [foto: Poring Studio/Shutterstock]

Houdt het dan nooit op?

Met zoveel gedraai en zo’n slechte smoes kom je zelfs in Nederland niet weg (behalve als VVD-politicus natuurlijk), dus de kerel wordt terstond aangehouden op verdenking van witwassen. Als de politie de pizzeria ook maar eens door vlooit komen ze daar ook nog een stroomstootwapen en een busje pepperspray tegen. Verboden wapens inderdaad en hoppa, dat kan zo op de aanklacht erbij!

Deze week staat de pizzabakker met 7 zakjes wiet en 266.000 kasgeld voor de rechter. Die hoort dat zowel verdachte als diens boekhouder niet kunnen verklaren waar de poen vandaan komt. De rechter is niet van gisteren en weet dat briefjes van 200 en 500 in zulke hoeveelheden ‘niet gebruikt worden in het legale betalingsverkeer’. Waar het dan wel vandaan komt blijft mistig in de rechtbank, te meer daar onze anti-held geen legale inkomsten op tafel kan leggen.

De duurste zakjes wiet ooit…

Oké, wiet kwijt, dik 2,5 ton cash geld kwijt. Witwassen zo goed als bewezen. Houdt de ellende daarmee op voor de 32-jarige Groninger?

Nog niet. Hoewel hij een pizzatent runt staat hij niet ingeschreven in de Gemeentelijke Basisregistratie Personen (hij woont bij zijn ouders) en dat duidt er volgens het OM op dat hij bewust probeert de Belastingdienst te flessen.

Hoppa, nog een extra vordering van 70.000 euro erbij van de fiscus, bovenop de 17 maanden gevangenisstraf die er voor het witwassen en wapenbezit worden geëist! Inmiddels is tot overmaat van ramp die pizzatoko ook nog eens failliet gegaan en voorgoed op slot. En hadden we al gezegd dat de Groninger ook zeven zakjes wiet kwijt speelde door zijn domme rijgedrag?

Donderdag 23 januari hoort de blowende, witwassende ex-pizzabakker zijn vonnis.

[openingsbeeld: lassedesignen/Shutterstock]
(advertentie)