(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In het Zuid-Hollandse De Lier slaagde de Politie Westland er dinsdag in om 2 wietplantages op 1 lokatie te rippen. Het bijzondere was dat beide wiethokken op wielen stonden, ofwel waren ingebouwd in de trailer van een vrachtauto. Die mobiliteit kon echter niet verhinderen dat de 180 vrouwelijke bewoners inmiddels een kopje kleiner zijn gemaakt…

Vrachtauto’s met een bijzondere vracht

Over naar De Lier en specifiek naar de (geloof het of niet) de Lierweg aldaar. Om kwart over negen in de dinsdagochtend kloppen agenten aan bij een bedrijfspand, in het kader van ‘een lopend onderzoek’ zoals de landelijke politie zelf meldt op hun website.

Nou ja, aankloppen. ‘Nadat de brandweer een zwaar gebarricadeerde voordeur openknipte, betraden agenten het pand’, lezen we. Dat is dus meer een gevalletje zonder kloppen naar binnen.

Eenmaal in het bedrijfspand treffen de agenten twee geparkeerde vrachtauto’s aan, met als lading een wietkwekerij!

De blauwe sloopkogel

In de trucks wonen op dat moment ruim 180 actieve wietplanten. Daarnaast vindt de politie nog ‘meerdere zakken met henneptoppen en hennepgruis’. En een man. Die wordt terstond aangehouden voor betrokkenheid bij de mobiele wiethokken, maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Planten en apparatuur hebben minder geluk. ‘De politie nam alle goederen in beslag voor nader onderzoek. Een specialistisch bedrijf heeft de kwekerijen ontmanteld en zullen alle aangetroffen materialen vernietigen’, lezen we op politie.nl.

Ondermijningsmantra

Daarna neemt het artikel op de landelijke politiewebsite een bekende wending. Denk aan lange, dreigende alinea’s tekst over hennep, criminaliteit en ondermijning et cetera. Shit als dit:

De bekende retoriek van de war on drugs inderdaad, dus die laten we graag voor wat het is verder… Gelukkig hebben we de foto’s van de vrachtwagenwietkwekerijen nog. Toedeledokie en op naar de volgende!

ps; Zelf veilig thuis wiet kweken en niét gebust worden? Check dit dan eens!

(advertenties)