(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hij ziet er superschattig uit, maar vergis je niet: Sam is een echte killer dog! Een sluipmoordenaar van onze favoriete plantjes welteverstaan, want de viervoeter is in dienst van de overheid. En dat in Ierland, een land waar ze niet openlijk fan zijn van cannabis…

Tante Post

Wiet smokkelen per post is hot. En niet alleen wiet, alle populaire drugssoorten worden tegenwoordig in een postpakketje van A naar Beter gestuurd. Zeker sinds de opkomst van het Dark Net, ofwel illegale marktplaatsen in de krochten van het internet waar je alles kunt (ver)kopen van huurmoord tot wiet met virtueel geld à la de bitcoin. Of de potcoin natuurlijk, die bestaat ook al haha. Valt toch niet meer op tussen al die Bol en Zalando doosjes nietwaar?

LEES OOK:  Dennis ‘potcoin’ Rodman verbindt Trump en Kim Jong Un

Snuffelhond Sam

Ook in het brave katholieke Ierland is de honger naar drugs – cannabis inbegrepen – nauwelijks te stillen. En geef ze eens ongelijk daar met al die bewolking en regen de hele tijd. Hoe dan ook, soms gaat het natuurlijk mis met het dealen via de post, dat spreekt voor zich.

Zeker als snuffelhond Sam zich ermee gaat bemoeien, wat ie zowel uit zichzelf als beroepsmatig veelvuldig en graag doet, dat snuffelen naar drugs.

LEES OOK:  40 jaar cel voor postbode die ook wiet bezorgt

Cannabiswoestijn

Maandag was het zelfs een soort van feestdag voor Sam, want op het Portlaoise Mail Centre kon de rakker zelfs twee keer in één dienst succesvol beginnen te blaffen. Port Laoise – vroeger Maryborough – is een plaats in het Ierse graafschap County Laois. De plaats telt 18.275 inwoners en is de hoofdstad van het graafschap.

En geloof het of niet maar ook daar midden op het godvergeten Ierse platteland (of wellicht júist daar, wie zal het ooit kunnen zeggen) wonen blowers! Cannabis liefhebbers die gezien de geografische woestenij en het kleddernatte klimaat welhaast zijn aangewezen op cannabis van overzee per post.

LEES OOK:  Wietplanten stekken en per post versturen

Wietpakjes uit de VS en Spanje

Enter de ‘drugs’ ter waarde van 194.000 euro die dankzij snuffelhond Sam nooit verder zullen geraken dan de dichtstbijzijnde verbrandingsoven nabij het postkantoor van Portlaoise. Want maandag snuffelde Sam zomaar 9,1 kilo ‘herbal cannabis’ (daarmee bedoelen de Ierse media gewoon wiet) bij elkaar.

Afkomstig uit twee pakketjes uit de Verenigde Staten, met zogenaamd computeronderdelen erin en bestemd voor adressen in noord-Dublin. Mooi niet dus.

Nog tijdens dezelfde dienst sloeg snuffelhond Sam van de douane opnieuw genadeloos toe. Dit keer was 600 gram wiet uit Spanje – bestemd voor een adres in het altijd gezellige Belfast – de Sjaak…

(advertenties)