(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Doorgaans is het weinig soeps met wiet op televisie. Gedoe over criminaliteit, gezondheidsrisico’s, ondermijning en overlast… je kent het wel. Hoe anders en daarom verfrissend positief is de uitzending van Lauren!  maandagavond. Die stond voor een groot deel in het teken van wiet, want Lauren Verster gaat op bezoek bij de grootste Rastafari-gemeenschap van Afrika!

Wiet en vrijheid in Afrika

Lauren Verster is niet alleen bijzonder prettig om naar te kijken, in de afgelopen jaren heeft ze zich ook ontpopt tot een prima documentairemaker. Afgelopen maandag ging ze voor haar AVRO/TROS programma Lauren! naar Zuid-Afrika, om daar de grootste Rastafari-gemeenschap te bezoeken: Judah Square.

‘Wiet, weinig luxe en veel vrijheid’, zo wordt de uitzending van een kleine 40 minuten aangekondigd op de website Gids.tv, waar je de mini-docu ook kunt terugkijken.

Bob Marley

‘De meeste mensen kennen rasta’s alleen van hun dreadlocks, de liefde voor Bob Marley-muziek en het roken van wiet. Lauren ontdekt dat wiet inderdaad heel belangrijk is’, lezen we ook nog.

‘Het wordt beschouwd als kruid en niet als drugs en daarom wordt het al vanaf hele jonge leeftijd gerookt. Gedurende haar verblijf ontdekt Lauren ook dat deze mensen gelukkig zijn met weinig luxe, als ze maar kunnen leven in vrijheid en volgens de rituelen van de Rastafari’.

Lauren! terugkijken

Vrijheid, wiet, muziek… wij zijn om! Jij ook? Klik op onderstaand fragment om samen met Lauren die ultra-relaxte Rasta’s in actie (nou ja) te zien via de site van Gids.tv:

(advertenties)