(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Misschien weet je het nog niet maar voor ieder zelf geschreven (en gekweekt) kweekverslag, geven wij je gratis Mohammed wietzaden. Eén van de lezers die daarvoor onlangs een kweekverslag instuurde is Florist. Zijn tekst ís wat aan de korte kant, maar zijn wietplanten mogen er toch zijn. Fotoverslag coming up!

Een paar wietplanten kweken voor eigen gebruik, levert toch heel wat leuks op. Neem bijvoorbeeld Florist; al na zijn eerste twee kweekrondes kreeg hij gratis wietzaden en merchandise. Dat niet alleen maar voor zijn kweekverslag van Wedding Gelato krijgt hij van ons ook nog eens die bijzondere Mohammed wietzaadjes, en dan hebben we het nog niet eens over zijn oogst gehad!

Wedding Gelato van zaad tot oogst

Door: Florist

Wietsoorten:
Wedding Gelato
Groeifase:
5 weken
Bloeifase:
9 weken
Setup:
CNNBS G-Kit (inclusief verhogingsset)
G-Leds 280 (180 Watt)
Plagron Growmix (aarde)
100% Terra Top Grow Box (Voeding)
9 liter AirPots

 

Hallo allemaal, eerst mezelf even voorstellen. Na deelgenomen te hebben aan de solocup-challenge heb ik me de kweekmicrobe eigen gemaakt. Nadat ik twee kweekdagboeken op Growdiaries plaatste, kwam de vraag van Royal Queen Seeds om een dagboek te maken in ruil voor gratis zaden en merchandise. Zodoende ontkiemde ik de vijf ‘Premium USA’ Wedding Gelato wietzaden van dit fotoverslag.

Na twee dagen in de koffiefilter te hebben doorgebracht, waren vier van de vijf zaadjes ontkiemd. Enkele pogingen om nummer 5 te redden ten spijt. Na een week konden de zaailingen naar een grotere pot. Ik koos ervoor om ze daarbij direct naar hun eindpotten over te zetten.

Zodra ze in hun definitieve pot met Plagron Growmix staan, groeien ze meteen als een trein. Enkel één van de vier dames gedroeg zich in het begin van de groeifase een beetje raar. Maar aangezien deze na verloop van tijd weer helemaal bijtrok, weet ik ik achteraf niet meer welke van de vier dit was.

Elke twee dagen maakte ik mijn voedingswater aan, met voeding uit de 100% Terra box en natuurlijk aangezuurd op de juiste pH-waarde. Ik heb tijdens mijn vorige ronde hiervoor een pH- en EC-meter aangeschaft, en het verschil in opbrengst is opmerkelijk!

In de vierde week van de groeifase was het tijd om de dames te toppen en om te buigen door middel van low stres training. Op de wonden die door het toppen ontstaan zijn, doe ik wondzalf voor bomen. De dag na het toppen staan je planten alweer rechtop te pronken!

Nog een week later (na vijf groeiweken) heb ik de klok op 12/12 gezet om de bloei te forceren. Op de G-Leds 280 schakelde ik nu ook de bloeistand in, maar ik gaf de planten pas twee weken later bloeivoeding. De dames gaan na de omschakeling naar 12/12 in een verbluffend tempo naar boven. Dit duurt zo’n drietal weken waarbij ik in de laatste week ongerust werd voor mijn kasthoogte. Op wat extra bindingen en twee verbleekte toppen na, viel het gelukkig reuze mee.

Eens de topproductie op gang kwam, was er een lekkere maar erg sterke geur te ruiken. De toppen zwelden lekker aan maar de geur was eigenlijk wat te sterk voor m’n filter. De dames floreerden met de Green Sensation. De temperatuur en de vochtigheid bleven goed onder controle. Na 9,5 weken was het mooie oogstmoment daar. Na droging en curen zat er 146.5 gram lekkere potente wiet in mijn CVaults, kijk maar.

Greets Florist

(advertenties)