(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoe het afgelopen is met de twin towers aka knuppeltoppen aka raketten in de kweekkast van Jeroen, vraag je? Nou, dat zul je weldra lezen in dit eindverslag van de wietsoort Thunderstruck. Ook introduceert Jeroen een nieuwe ronde inclusief nieuwe kweeklamp, én maakt hij de winnaar van het Mills pretpakket bekend. 

High allemaal, jammer genoeg is dit alweer het laatste verslag van de Thunderstruck van Sumo Seeds. Ik heb er een hoop plezier aan beleefd. Niet in de laatste plaats omdat de hoofdtoppen op enig moment zo zwaar werden dat ik ze aan alle kanten moest vastbinden. Het zijn een paar raketten van toppen geworden, die zonder steun zeker zouden bezwijken onder hun eigen gewicht. Achteraf gezien best logisch want de takken en stammen waren hol vanbinnen. Normaal gesproken kom ik dat niet vaak tegen.

Milky trichomen

In de laatste weken van de bloei ontdekte ik helaas een stukje toprot in twee van de hoofdtoppen. En met schimmel neem ik geen risico, gelukkig waren de toppen al zo goed als klaar. Zover ik met mijn pocket microscoop kon zien was 70 tot 80 procent van de trichomen milky van kleur. Daarop besloot ik de dames direct te oogsten, en zo de schade te beperken.

Uiteindelijk viel het gelukkig erg mee; ik heb ongeveer een kleine 10 gram aan schimmel buds uit de toppen geknipt en weggegooid.

Raketten

De hoofdtoppen waren zoals in eerdere verslagen te zien was, aan de grove kant en behoorlijk lang en groot. Er zaten een paar dikke raketten bij die je met een beetje fantasie zo de ruimte in zou schieten. Helaas waren de zijtakken daarentegen minimaal van formaat. Best wel jammer want anders was het letterlijk een hele dikke topopbrengst geweest.

Zondagsknipper

Door de vele kleine topjes ben ik behoorlijk lang bezig geweest met knippen, en dat op zondagavond ook nog 🙁 De volgende ronde zal ik dat waarschijnlijk met een trimbag gaan doen. Dat scheelt een hoop tijd want je hoeft je toppen niet meer handmatig te knippen.

Na de grote bladeren van de plant te hebben getrokken, hang je de plant ondersteboven te drogen en wacht je tot ze echt droog zijn. Daarna doe je de toppen in de trimbag, schud je die een paar minuten schudden en klaar is Kees! Handig dus! Je verliest op deze manier wel wat trichomen ten opzichte van met de hand knippen, maar die kun je weer opvangen en gebruiken om bijvoorbeeld wietboter of medicinale wietolie van te maken.

Drogen en …wegen!

Het droogproces van de toppen duurde redelijk lang omdat de luchtvochtigheid vrij hoog was door de vele regenachtige dagen en slecht weer. Maar geduld loont en uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen, en kon ik de toppen van de takken ontdoen. Ik droog de toppen op een droognet met de takjes er nog aan. Dit vertraagt het droogproces, en dat komt de smaak ten goede.

Maar het allermooiste moment van een kweekronde, is voor mij is toch wel het moment waarop ik de weegschaal erbij kan pakken. Ik zal jullie daarom ook niet langer in spanning houden.

De droge opbrengst van deze vier planten inclusief de raketten, onder 200 Watt full spectrum G-Bars is 171 gram. Omgerekend komt dat neer op 0,85 gram per Watt. Zeker geen slechte opbrengst dus, en ik ben ook zeer tevreden met de looks van de toppen. Ze zijn mooi compact en lekker plakkerig. Een zeer geslaagde ronde weer!

Purple Punch onder Quantum Board

Terwijl de Thunderstruck te drogen lag, is de volgende ronde ook alweer opgestart. Sterker nog, daarvan is de bloeifase inmiddels ook al aangebroken! Deze keer kweek ik vier Purple Punch planten (Zamnesia Seeds) in de kast. Purple Punch is een wietsoort met legendarische ouders: Larry OG en Granddaddy Purple. Dat beloofd wat! En… heb ik een andere LED om uit te testen!

En dat is …tromgeroffel… een 120 Watt Samsung Quantum Board (3500k + 48 x 660 nm). De 660nm zijn rode diodes die de bloei stimuleren. Deze led is gesponsord door Greensell Zwolle en bevat zeer efficiënte LED chips. De Lm301b chips zijn zo ongeveer de meest efficiënte chips op de markt vandaag. Het wattage is wat aan de lage kant voor wat ik gewend ben maar het ziet er allemaal goed uit in de kast. Ik denk dat het helemaal goed komt.

Gefeliciteerd Arnoud!

Dan rest mij alleen nog om een gelukkige winnaar te loten voor het Mills Nutrients pretpakket. Het goede antwoord op de vraag was natuurlijk: Silicium! Uit de goede antwoorden heb ik willekeurig een winnaar getrokken en dat is: Arnoud Otten 🏆Gefeliciteerd Arnoud!

Stuur even een mail naar redactie@rollingstoned.nl met je adres gegevens. Vergeet ook vooral niet om je kledingmaat erbij te zetten, zodat je een passend T-shirt en hoody in je pakket vindt, wanneer het bezorgd wordt. Heel veel plezier ermee alvast.

Tot zover dit kweekverslag van de Thunderstruck. De volgende zal uiteraard gaan over de Purple Punch en de Quantum Board. Hou ze groen, en de groeten van…

Jeroen

(advertenties)