(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook al word je nog niet stoned als je honderd hennepplanten in één sessie achter elkaar rookt, toch is het voor de gewone burger verboden om zelf thuis hennep te kweken. Hennep waar je bijvoorbeeld het zeer heilzame CBD uit kunt halen. Maar nee, een man uit Helmond die CBD-olie voor zichzelf wilde maken van uitsluitend mannelijke hennepplanten is dinsdag op de vingers getikt door de politierechter. En veroordeeld tot een werkstraf!

73 wiet hennepplanten

Het vonnis en de boude bewering van de rechter dat ook hennep simpelweg verboden is, is des te opmerkelijker omdat er in Helmond velden vol hennepplanten staan. Maar ja, dat zijn goedgekeurde agrarische activiteiten en die zijn nu eenmaal voorbehouden aan boeren. Niet aan burgers.

Dat ondervond Cor H. dinsdag aan den lijve bij de politierechter, waar de Helmonder zich moest verantwoorden voor 73 hennepplanten. Die waren in  het snotje van de autoriteiten gekomen nadat er brand was uitgebroken in de schuur aan de Deurneseweg waar ze stonden, in mei 2017. En in dit geval ging het ook echt om HENNEP en niet om wietplanten.

LEES OOK:  Heel Helmond in de ban van ‘gratis hennep’

‘Gewoon verboden’

Dat essentiële verschil tussen wiet met THC waar je stoned van kunt worden en hennep waar nauwelijks tot geen THC in zit, bestaat voor de wet dus totaal niet. En dat boeren wel hennep mogen kweken (waar je niet stoned van kunt worden) en burgers niet, ach dat is gewoon de zoveelste kromme kronkel in het hoogbejaarde en toch al volstrekt gammele Nederlandse gedoogbeleid.

‘Gewoon verboden’, oordeelt de politierechter in de zaak van de Helmondse man die thuis hennep teelt voor eigen medicinaal gebruik.

Een mooie top. Geen wiet maar hennep, dus rook ‘m nou niet op mensen… [foto: matteo sani/Shutterstock]

Doof voor Europese verandering

En daar kan Cor H. het dus mooi mee doen. Ook al probeert zijn advocaat Paul Saris er nog een draai aan te geven door te stellen dat ‘zaken rond kleine hoeveelheden softdrugs als hete aardappels door de rechtszalen rollen’, zoals het Eindhovens Dagblad het beeldend omschrijft. Volgens de advocaat is er overal in Europa sprake van verandering, ofwel het opzoeken van de randen van de wet.

En zelfs het Europese parlement roept de lidstaten op om de medicinale voordelen van cannabis (en hennep) te erkennen, aldus Saris. Hetgeen klopt, lees dit CNNBS artikel uit februari 2019 nog maar eens na: ‘EU neemt historische mediwiet resolutie aan!‘.

Schoffelen tussen de hennep

Maar zoals elke cannabis liefhebber wel weet heeft justitie in Nederland geen enkele boodschap aan de realiteit of Brusselse feiten. En dus ook niet aan de reden waarom Cor H. zelf hennepplanten wilde kweken. Cor wilde er CBD-olie uit maken, als gezond en natuurlijk alternatief voor de vele pijnstillers die hij slikt en om daarmee zijn astma te behandelen. En omdat de gemeente Helmond velden vol hennep voor industriële doeleinden toestaat, dacht Cor niets verkeerd te doen.

Maar helaas. Ook al doet Cor niks verkeerd en kan ie van zijn lang zal ze leven niet stoned worden van 73 mannelijke hennepplanten, de rechter kijkt niet verder dan de letter van de wet. En daarin staat dat het verboden is.

Binnenkort dus live te bewonderen tussen de wel toegestane Helmondse hennepvelden: een schoffelende Cor H. die een werkstraf van 40 uur uitvoert (20 uur voorwaardelijk) omdat ie als brave burger het gore lef heeft om thuis wat medicinale hennep te kweken voor zijn CBD-olie…

[openingsfoto: J. Lekavicius/Shutterstock]
(advertenties)