(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Cannabis is wat je noemt een écht genotsmiddel en niet slechts in één opzicht. Naast de ontspannen en geestverruimende effecten, heeft wiet namelijk liefst vijf kenmerken van een lustopwekkend middel. Een afrodisiacum dus, en nu eens niet alleen voor de mannen, waar je seksleven 5x beter van wordt.

Cannabis heeft ontzettend veel baat bij een keur van lichamelijke ongemakken en aandoeningen en het heeft ook op meer dan één mannier een positieve werking op je seksleven. De veelzijdige werking van wiet is dan ook goed wetenschappelijk te verklaren met het endocannabinoïde-systeem. Oftewel een lichaamseigen systeem van receptoren die op cannabinoïden reageren en ontzettend veel lichaamsfuncties beïnvloeden. Waaronder je seksleven, let’s go!

1. Wie regelmatig wiet gebruikt heeft ook regelmatig seks

Misschien had je het niet achter ze gezocht, maar dat stonede stelletje heeft veel vaker seks dan de gemiddelde cannabis geheelonthouder. En jij trouwens ook wanneer je regelmatig van wiet geniet. Het blijkt uit een diepgravend onderzoek over wiet en alcohol en seksueel gedrag. Koppels die voor het eerst stonede seks gehad hebben, willen daar namelijk meer van. Een duidelijk teken aan de wand dat de eerste keer fucking lekker was.

Uit een iets serieuzer onderzoek uit 2017 blijkt trouwens ongeveer hetzelfde. Namelijk dat cannabis de seksdrift aanwakkert. Wie regelmatig wiet gebruikt – mannen én vrouwen – heeft 20 procent vaker seks dan wie dat niet doet. Wil je dus meer seks dan hoef je daarvoor alleen wat vaker langs de coffeeshop.

2. Wietrokers kiezen betere bedpartners

Wie een betere partner vindt, heeft daardoor natuurlijk ook betere en waarschijnlijk ook veel vaker seks. En terwijl de lat voor een eventuele bedpartner bij aangeschoten of dronken mensen steeds lager komt te liggen, worden stonede mensen juist kieskeuriger. Dat bleek uit onderzoeken gepubliceerd door de New York University en Johns Hopkins University. Zelfs mensen die aangaven dat ze opgewonden werden door de cannabis, zeiden kieskeurig te zijn bij het kiezen van een bedpartner.

3. Cannabis vermindert remmingen en vergroot de intimiteit en sensualiteit

Je weet het waarschijnlijk zelf ook wel, van wiet wordt je ontspannen en relaxed. En heeft daarmee ook invloed op eventuele seksuele remmingen, mocht je die hebben. Het remt angsten en dat kan een heel positief effect hebben op je seksleven.

De meeste vrouwen komen gemakkelijker klaar, wanneer cannabis de remmingen heeft verlaagd en de gevoeligheid en sensualiteit heeft vergroot. Beeld: marinafrost, Shutterstock

Daarnaast versterkt het volgens de eerder genoemde onderzoeken de band tussen partners, wanneer die simpelweg samen iets doen wat niet mag. Wanneer je samen één regel doorbreekt ben je eerder geneigd om ook andere regels te breken.

Daarnaast heeft cannabis ook gewoon directe lustopwekkende effecten. Wanneer je stoned bent voelen aanrakingen lekkerder en wordt de huid gevoeliger. Mannen raken hun tunnelvisie een beetje kwijt wanneer ze stoned zijn in bed, zodat niet alles om de climax draait. En dat leidt natuurlijk naar een ontspannener beleving van seks, ook voor de dames.

4. Seks zorgt voor meer en langere orgasmes

Wanneer je stoned bent verandert dat je tijdsbeleving. Een avond kan eeuwig te lijken duren, wat in het geval van een avondje lekker vrijen natuurlijk niet slecht uitkomt. En al helemaal niet wanneer het de duur van een orgasme weet te rekken.

Volgens de publicaties door de New York University en Johns Hopkins University, zouden sommige vrouwen moeilijker klaarkomen met cannabis. Ze kunnen zich moeilijker focussen. Een groter deel van de vrouwen zeggen echter juist dat ze veel makkelijker klaarkomen wanneer ze een beetje high zijn. Dit komt door de verlaagde remmingen, toegenomen ontspanning en hogere gevoeligheid.

5. Wietolie maakt vagina’s blij

Er zijn niet veel stimulerende middelen voor vrouwen die echt werken, maar van wietolie met een beetje THC worden vagina’s wel degelijk blij. De THC wordt opgenomen door de bloedvaten in de vagina, wanneer je daarmee masseert. Het zorgt voor een tintelend gevoel dat in de schaamstreek begint, en door het hele lichaam trekt en uiteindelijk voor zinderende en lange hoogtepunten kan zorgen.

In Amerika is voor dit doel een speciale olie met THC ontwikkelt genaamd Foria maar in de lage landen maken we dat natuurlijk gewoon zelf.

[Openingsbeeld: andrey_l, Shutterstock]
(advertenties)