(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee tieners in de Amerikaanse staat Georgia beroofden op oudejaarsavond een man van zeven gram wiet ter waarde van 70 dollar. Helaas bleef het niet bij die diefstal in de stad Columbus, want de twee dieven schoten vervolgens hun 26-jarige slachtoffer met één geweerschot dood! 

Minderjarige verdachten van roofmoord

Praktisch alle Amerikaanse media berichten over de krankzinnige zaak op de laatste dag van het vorige decennium. Afgelopen maandag namelijk verschenen de twee rippers uit Columbus al voor de rechtbank, op beschuldiging van moord. De oudste van de twee is de 17-jarige Dequarius Richardson, de identiteit van zijn 16-jarige metgezel wordt anoniem gehouden op verzoek van rechter Julius Hunter.

Het 26-jarige slachtoffer is Javante Jackson. Hij werd met een schotwond in zijn buik aangetroffen voor zijn appartement aan Elizabeth Canty. Volgens een rechercheur van de politie in Columbus waren de zakken van de man leeggehaald en was het Richardson die Jackson weglokte bij zijn huis voor een wietdeal.

Ripdeal met fatale afloop

De politieman vertelde in de rechtbank ook dat Jackson is doodgeschoten voor een miezerige 7 gram wiet. Dat is dus niet meer waard dan ongeveer 70 dollar (63 euro). Richardson haalde de trekker over en zijn maatje reed in de vluchtauto, die overigens van de vader van Richardson was.

“Hij is compleet in schok. Hij moet ernstige aanklachten tegemoet zien maar laten we niet vergeten dat hij 17 jaar is, hij is nog een kind. Hij ziet er misschien uit als een volwassen man maar hij is nog een kind”, verdedigt advocaat Ralston Jarret moordverdachte Richardson. Nou ja, oordeel zelf maar:

Getuigen

Rechercheurs zeggen dat de tieners van plan waren om Jackson van zijn wiet te beroven en dat diverse getuigen het duo hebben geïdentificeerd op de plek rond het tijdstip van de moord. Uiteraard vindt Richardson’s advocaat dat dát niet voldoende bewijs is voor het feit dat de twee jongeren ook de roofmoord pleegden. Er zouden ook andere mensen rond het gebouw zijn geweest.

De rechter hecht echter meer waarde aan de verklaringen van de rechercheurs. Richardson blijft in de Muscogee County Jail zitten, zonder mogelijkheid tot borg. Zijn 16-jarige medeverdachte is onder toezicht gesteld van het Youth Detention Center…

[openingsfoto: ShutterstockProfessional/Shutterstock]
(advertentie)