(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vraag: wat krijg je als je een Pakistaanse Chitrali uit de Hindu Kush vallei, kruist met een originele Skunk #1 plant? Nou, dan krijg je dus de indica dominante Lemon Cream Kush. Een zoete wietsoort met een verfrissend citrus-aroma, kogelharde ‘nugs’ en heldere maar pijnstillende medicinale werking.

Uiteraard was de ontwikkeling van Lemon Cream Kush in werkelijkheid niet zo eenvoudig als we hierboven schetsen. Om de medicinale wietsoort te maken, hebben de veredelaars van Spliff Seeds eerst klonen gemaakt van de Pakistaanse Chitrali #1, welke vervolgens gekruist werden met een bijzondere Skunk #1 vader. Deze hybrides werden vervolgens veredeld om de stabiele wietsoort te krijgen die Lemon Cream Kush is.

De indica dominante genen maken Lemon Cream Kush een fijne wietsoort om te kweken. De planten blijven mooi compact en zijn daardoor uitermate geschikt voor bescheiden kweekruimtes. Takken vullen zich in de bloeifase snel met compacte toppen met een gulle plakkerige laag trichomen. Geheel in lijn met de Skunk #1 groeit de soort uitbundig en zijn de planten zeer stressbestendig. Lemon Cream Kush is hierdoor ideaal voor een SCROG en beginnende thuistelers. Buiten is ze goed te kweken in warme klimaten.

Citrus & Kush

Qua smaak kun je rekenen op uitgesproken zoetzuur citrusaroma met een duidelijk herkenbare Kush invloed. Het effect is sterk pijnstillend voor het lichaam maar dan wel in combinatie met een heldere en stimulerende mentale high. Dit maakt de soort een goede pijnstiller voor overdag.

Lemon Cream Kush heeft een bloeifase van 8 tot 9 weken. Spliff raadt aan om de strain een week of drie te laten voorgroeien, waardoor de planten een hoogte van 1 tot 1,2 meter bereikt. Bloeiharen verschijnen na de tweede week op 12/12, een gemakkelijke wietsoort met een hoge opbrengst.
Of zoals een kweker op Growdiaries het zegt: “This strain was a breeze to grow. I’d say it’s a medium sized plant and it has a beautiful structure. I did lollipop this one a bit and I think it payed off with tight dense flowers. All in all it was a great strain to grow.”

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Chitrali #1, Skunk #1
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Smaak/aroma: Kush, zoetzuur, citrus
  • Effect: lichamelijk pijnstillend, mentaal stimulerend
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds
(advertenties)