(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Psst gratis Mohammed wietzaden hebben? Doe dan net als KB112 en maak een verslag van de groei en bloei van je wietplanten. KB112 zelf kweekte twee Amnesia autoflowers onder zijn 600 Watt HPS. Het was pas de tweede kweek van zijn leven ooit, maar toch haalde hij een ‘brutaal hoge opbrengst’.

Van lezer KB112 kregen we het volgende kweekverslag. Slechts twee wietplanten, één kweektent en één 600 Watt HPS kweeklamp kwamen eraan te pas. En natuurlijk de groene vingers van KB112 zelf; hoewel dit pas zijn tweede kweek ooit was, mag hij wat ons betreft toch trots zijn op de mooie Amnesia toppen die hij er aan overhield. Dat niet alleen trouwens, want dit mooie kweekverslag belonen we ook nog eens met gratis Mohammed wietzaden! Zelf ook een verslag insturen? Dat kan HIER!

 

Amnesia Auto onder 600 Watt HPS

Door: KB112

Wietsoorten:
2x Amnesia Auto (wietzaden.nl)
Groeifase:
3 weken
Bloeifase:
9 weken
Setup:
Kweektent: 80 x 80 x 160
Lamp: 600 Watt HPS
2 x 18 liter potten lightmix
Voedingslijn: Plagron Terra
Gebruikte middelen: power roots, pure zym, terra grow, terra bloom, green power, ph min, ph plus
Opbrengst: 400 gram droog

 

Mijn tweede kweek ever is begonnen met twee Amnesia Auto zaadjes. Ik liet ze ontkiemen in vochtige watjes verpakt in een plastic diepvrieszak die ik horizontaal heb opgehangen. Mijn 600 Watt HPS kweeklamp heeft vanaf het begin tot het einde op een hoogte van 1,4 meter gehangen. Ik maakte gebruik van een zogeheten ‘cool tube’ die de warme lucht rond de kweeklamp continu wegzuigt.

In week één tot drie heb ik de luchtvochtigheid zoveel mogelijk op 60% gehouden voor de zaailingen. Vanaf week twee ben ik begonnen met de groeivoeding (Terra Grow) en heb ik Power Roots wortelstimulator en Pure Zym toegevoegd. De pH-waarde stelde ik op 5,8. Verder heb ik de twee planten gedurende de gehele groeifase meerdere keren per dag besproeid met gedemineraliseerd water.

In week drie kregen de autoflowers de maximale dosering groeivoeding. De eerste bloeiharen lieten zich aan het einde van deze week ook al zien, wat dus erg snel is bij deze autoflower. Vanaf dat moment heb ik ook bloeivoeding aan het dieet van de twee wietplanten toegevoegd. De pH-waarde stelde ik af op ongeveer 6,0. Omdat de bloei begon, ben ik gestopt met het besproeien van de planten, zodat de luchtvochtigheid terugzakte naar ongeveer 55%.

 

Toen de bloei eenmaal goed op weg was, ben ik overgegaan op een dieet van volledige bloeivoeding. Wel bleef ik uitkijken voor een eventueel stikstof-tekort. Mocht ik vergeling aan de bladeren zien, dan zou ik toch nog wat groeivoeding bijgeven. De pH-waarde stelde ik nu af op 6,2.
Na ongeveer drie bloeiweken ben ik ook begonnen met het doseren van Green Power, een bloeibooster. In het begin gaf ik een lage dosis, zodat de EC-waarde niet té snel te hoog werd. De pH-waarde stelde ik af op 6,3.

 

Van week zeven tot week twaalf (bloeiweek vier tot negen) heb ik de planten een maximale voedingsdosering gegeven. De luchtvochtigheid ging omlaag van 55% naar ongeveer 40%. De pH-waarde stelde ik op 6,5 in deze weken, en de planten begonnen erg veel te drinken (lees: idióót veel). Het verbruik was in deze weken ongeveer twee liter water per plant per dag! Als ik een keer twaalf uur te laat was met water geven, dan hingen de bladeren direct helemaal slap. Dus je kunt je wel voorstellen dat ik het druk gehad heb ik deze weken.

Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik de planten ook ontbladerd en gediefd, want het was een dichtbegroeid oerwoud geworden in mijn kleine kweektentje!

Ik hoop dat jullie het ook een mooie kweek vinden. Dit was mijn manier van kweken, geleerd door talloze uren YouTube kweekverslagen te kijken, en artikelen door te spitten. Resultaat was een prima kweek, goede compacte toppen en een brutaal hoge opbrengst voor mijn tweede keer kweken 😀

KB112

(advertenties)