(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Van Jeroen had je nog een kweekverslag tegoed. In 2019 startte hij namelijk de kweek van vier Purple Punch planten, onder een Quantum Board LED van slechts 120 Watt. Helaas kreeg hij last van Trips en werden er Roofwantsen ingezet. Kijken of dat geholpen heeft, en de oogst toch nog gered kon worden…

High allemaal! Het nieuwe jaar is alweer even onderweg en de Purple Punch planten zijn inmiddels geoogst en gedroogd. Om even terug in de tijd te gaan: de dames hadden last van Trips en daar heb ik toen een legioen aan Roofwantsen op los gelaten. Die hebben erg goed geholpen. Binnen een kleine twee weken heb ik geen trips meer kunnen ontdekken, en ook de roofwants heb ik trouwens niet teruggevonden.

Onderste toppen ook hard

Al met al was het dus toch nog een voorspoedige kweekronde. De Purple Punch dames bleven zoals aangegeven vrij klein van stuk, wat goed uitkomt in de kleine CNNBS kweekkast. Ook het relatief lage wattage van het 120 Watt Quantum Board zal daar aan bijgedragen hebben.

Ik ben blij dat ik de Quantum Boards ben gaan proberen want het zijn zeer fijne LED’s om mee te werken. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn zeer efficiënt qua stroomverbruik. Ook produceren ze niet zoveel warmte, wat ook weer een voordeel is in kleinere ruimtes.
Maar wat mij nog het meeste is opgevallen bij de Quantum Board is dat de lichtpenetratie tot onderin het gewas simpelweg subliem is. Mijn planten waren iets meer dan 60 centimeter hoog en zelfs de onderste topjes waren compact, zaten vol THC en gewoon netjes afgebloeid.

Vaak is dit niet zo en zijn de onderste topjes gewoon luchtig, fluffy en waardeloos. Normaal gesproken dief ik die onderste ‘zooi’ weg omdat het toch niks wordt, en zonde van de energie is. Maar voor deze keer heb ik dus alles laten zitten om de led goed te kunnen testen. Niet zonder resultaat want de onderste topjes zagen er supergoed uit.

Paars tintje

De planten hebben wel twee weken langer gestaan dan ze volgens Zamnesia zouden moeten staan. Dit is meestál het geval en deze keer ook geen uitzondering. Voor de kerstdagen was ik van plan om de planten te oogsten maar helaas is dat niet gelukt. Omdat ik tijdens de kerstdagen op vakantie ging heb ik mijn buurman gevraagd of hij mijn paarse ‘dochters’ van de nodige drankjes wilde voorzien. Dat is gelukkig allemaal prima verlopen.

Van de vier planten had ik er één die ‘gewoon’ groen bleef. De andere drie hebben wel degelijk een mooi paars tintje gekregen. Qua geur en effect merk ik echter geen verschil tussen de fenotypes en de verschillende kleuren.

Wat weegt dat?

Omdat ik dus niets gediefd had duurde het knippen aanzienlijk langer dan ik gewend ben. Na de lange zit heb ik de toppen 12 dagen laten drogen op een droognet. Daarna was het moment aangebroken om de eindstand op te maken. Best spannend met een nieuwe LED natuurlijk, je moet altijd maar afwachten of het de moeite waard is geweest.

Aan de hand van het volume in mijn droognet kan ik wel een beetje voorspellen wat er droog overblijft dus ik was bij voorbaat al goed gestemd. De totale eindscore van de vier wietplanten onder de 120 Watt Samsung LM301b Quantum Board was 138,11 gram oftewel 1,15 gram droog per Watt. Een perfecte score al zeg ik het zelf!

Voor de mensen die van zoete smaakjes houden kan ik de Purple Punch zéker aanraden. Een mierzoete geur in de grinder en tevens een zoete maar toch ook kruidige smaak in de rook. Al met al een hele lekkere strain. Mocht je zaden willen aanschaffen, met de code HMKC19230 krijg je 10% korting op Zamnesia. De korting geldt voor het eindbedrag van je bestelling, of je nu zaden koopt of een nieuwe bong.

LA Confidential & Sunset Sherbert Gelato

Natuurlijk gaan we in huize Jeroen niet stilzitten. De volgende zaailingen staan alweer klaar voor het grote avontuur. Deze keer zal ik twee verschillende wietsoorten kweken in twee verschillende kasten:
La Confidential van DNA-Genetics en Sunset Sherbert Gelato van Paradise Seeds. De LA Confidential komt onder de Quantum Board, en in de andere kast komt de Sunset Sherbert Gelato.

Van Sunset Sherbert Gelato heb ik helaas geen link omdat de zaden nog niet te koop zijn en ik ze exclusief mag testen. Ik heb hier enorm veel zin in en voel me vereerd dat ik dat mag doen, maar het brengt ook een risico met zich mee. De zaden van paradise zijn namelijk F1 zaden. Wat dat precies betekent kun je hier lezen.

Ook heb ik geen verdere informatie over de wietsoort dus het wordt allemaal even afwachten. Uit voorzorg zet ik de Sunset Sherbert Gelato in mijn extra hoge kweekkast. Deze kast is in mijn geval 2,20 meter hoog, dus mocht de hybride groeikracht erg aanwezig zijn is daar in ieder geval de ruimte voor.

Voor nu hou ik het hierbij. Tot over een paar weken met nieuws over deze bijzondere twee wietsoorten. Hou ze groen en de groeten van…

Jeroen!

(advertenties)