(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door corona heeft het wat langer geduurd, maar de winnende en beste CNNBS Sativa is bekend en luistert naar de naam Sneeze. Deze sativa dominante wietsoort werd veredeld door de specialisten van SeedStockers en in een blinde kweektest als beste gekozen door zo’n 50 kwekende CNNBS lezers. 

Wat later dan we gepland hadden maken we de winnende CNNBS Sativa bekend. Sneeze is een welriekende sativa dominante kruising die in samenwerking met SeedStockers tot stand kwam. Net als de indica dominante Mohammed, werd ook Sneeze door zo’n 50 CNNBS lezers gekweekt en in een blinde test als beste van vijf speciaal geselecteerde sativa’s gekozen.

Sneeze

CNNBS Sativa #1. Alleen onder die naam was Sneeze tot nu toe bekend bij de 50 testkwekers. Maar nu de sativa dominante winnares bekend is, kunnen we je er alles over vertellen. Sneeze is een stabiele en sativa dominante kruising tussen twee wereldberoemde Nederlandse wietsoorten: Amnesia en White Widow. Niet zo gek dus, dat Sneeze het beste van de vijf bleek.

Zoals we vooraf met SeedStockers afgesproken hadden, waren alle vijf de testsoorten sativa dominant maar niet al te overdreven. Je hoeft dus geen metershoge kweekruimte of een half jaar de tijd te hebben om Sneeze binnen te kunnen kweken. Ze maakt een bloeifase door van zo’n 9 tot 10 weken en wordt afhankelijk van de groeitijd 80 tot 120 centimeter hoog.

Zoete kruidige smaak, blij effect

Bewust kozen we voor een selectie sativa’s die goed door beginners te kweken moesten zijn en een lichte Haze smaak moesten hebben. Dat is met Sneeze goed gelukt, want de Haze-achtige smaak en invloed van Amnesia werd door verschillende testers goed geraden. Zelf omschrijven we de smaak van onze Sneeze het liefst als kruidig maar wat zoeter dan de meeste Haze soorten, door de fruitige invloed van White Widow.

Het THC-gehalte van Sneeze hebben we eenmalig getest op een THC-gehalte van 16%. Dat is een gemiddeld hoog THC-percentage voor een hybride maar het effect werd door meerdere testers zeer sterk genoemd. Sneeze maakt je niet per se heel sloom of slaperig maar brengt een blije en stimulerende ontspanning. Sneeze is een heerlijke wietsoort om in een sociale setting met vrienden van te genieten. Ze maakt tongen los en zorgt voor een ontspannen gevoel.

  • Soort: sativa dominante hybride
  • Genotype: Amnesia, White Widow
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Smaak: zoet, kruidig, Haze
  • Effect: blij, ontspannen, sociaal
  • Zadenbedrijf: CNNBS (in samenwerking met Seed Stockers)
(advertentie)