(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is alweer een paar weken geleden sinds het laatste kweekverslag van Dokter Groen. Het laatste dat we nog van hem weten is dat zijn 24k Gold droog en wel in voorraadpotten zat, en zijn autoflowers verwaaiden in zijn tuin. Hoe de autoflowers er nu bijstaan hoor je van onze kweekdokter zelf. Kweekverslag.

Ja hoor, ik ben er weer! Ik heb een heerlijke vakantie achter de rug. Je mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik wil volgend jaar nog wel zo’n ‘corona vakantie’. Het was heerlijk rustig, de mensen waren superblij om weer toeristen te zien en we hoefden nergens in een rij te staan.

CNNBS Autoflowers

Zonder gekheid. Ik hoop natuurlijk ook dat de wereld snel van het virus af is, maar ik heb een fijne vakantie gehad. De oogst uit mijn kweekkast (24k Gold van DNA Genetics) was droog en zat veilig en luchtdicht opgeborgen in weckpotten. Alleen stonden buiten nog wel de vijf mystery CNNBS Autoflowers, en die waren bovendien flink verwaaid, zoals je misschien nog weet van mijn laatste verslag. Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter met ze, en staan ze allemaal vol in bloei. Ik zal ze één voor één met je doornemen, maar kijk eerst even hoe ze allemaal gegroeid zijn.

Hoewel gegroeid? Qua hoogte zijn de autoflowers niet eens zoveel veranderd, maar wel qua toppen. Bij mijn laatste verslag van bijna vier weken geleden schreef ik dat de planten net hun eerste bloeiharen hadden. Inmiddels zijn die uitgegroeid tot best wel dikke toppen die bij één plant zelfs een mooie paarse kleur hebben. Ik neem de planten één voor één met je door, het is per slot van rekening een kweektest.

Autoflower #1

Qua hoogte verschillen ze niet heel veel; Autoflower #1 is met als de rest ongeveer 60 centimeter geworden. Ze heeft zich kranig overeind gehouden in de wind, en is net als de andere dames hier en daar aangevreten door de slakken, zoals je ziet. De topvorming is goed op gang gekomen met dikke witte bloeiharen. De buds plakken ook al behoorlijk en geven een lekkere zoete geur af als je ze aanraakt. Qua bladeren lijkt deze plant eerder indica dan sativa dominant.

Autoflower #2

Autoflower #2 heeft misschien niet de dikste toppen van de vijf, ze heeft wel de meeste hoofdtoppen. Met deze autoflower is dan ook iets bijzonders aan de hand, en ik ben benieuwd of dat bij andere testers ook het geval is. Toen het nog maar een klein autoflowertje was, had ze al afwisselende nodes. Dus om en om links en rechts aan de stam, zoals bij een volwassen wietplant of een stek. Hierdoor heeft ze zichzelf als het ware in de breedte ontwikkeld, en uiteindelijk vier hoofdtoppen gekregen. Ik heb deze wietplant dus niet getopt of getraind, dat heeft ze helemaal zelf gedaan. Verder ook hier een mooie topontwikkeling, en ook al de nodige plakkerige trichomen.

Autoflower #3

Zoals je ziet heb ik even een close-up van de top van Autoflower #3 genomen, want deze dame heeft me verrast met een mooie paarse kleur. Ik weet het natuurlijk niet maar misschien zien we hier wel wat Frisian Dew of Hollands Hope invloed. De toppen plakken ook, en geven een verfijnde kruidige geur.

Autoflower #4

Met haar lange 7-vingerige bladeren lijkt Autoflower #4 het ook goed naar haar zin te hebben. De topvorming verloopt prima en de witte bloeiharen steken mooi af tegen het groen. Al beperkt de bloei zich hier wel een beetje tot de bovenkant van de plant. Autoflower #4 heeft wat smallere bladvingers, waardoor ik inschat dat ze wat meer sativa genen in zich heeft dan de rest.

Autoflower #5

Over Autoflower #5 valt ook wel iets op te merken, en dat is haar dikke knuppel van een hoofdtop. De hoofdstam eindigt namelijk in één volvette top ter grootte van een blikje cola ongeveer. Een indrukwekkende ‘cola’ dus, al bevat de top net als veel autoflowers ook aardig wat blad. Nou, voor wietolie of de verdamper maakt dat helemaal niets uit hoor, daar roef je niets van 😉

Dat was het voor deze week even. Over twee weken ben ik er weer met een update over de autoflowers. Ik ben er nog niet over uit wanneer ik weer binnen verder zal kweken. Voorlopig heb ik wiet genoeg dus ik denk dat ik even wacht tot het na de zomer weer wat koeler is buiten.

Dokter Groen

(advertenties)