(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Buiten gonst het van het leven, en ook de autoflowers van Dokter Groen maken het goed. Met de grote 24k Gold planten in zijn kweekkast gaat het echter minder goed, want die zijn dood. Ze zijn eigenhandig omgelegd door de kweekdokter, en hangen nu te drogen. Kweek- oogst- en knipverslag met lekker veel plaatjes!

Het kost mij altijd wat moeite om daadwerkelijk tot oogsten over te gaan. Deels uit luiheid maar ook omdat ik het na al die tijd maar moeilijk over mijn hart kan verkrijgen om mijn planten van het leven te beroven. Het is wel gelukt hoor, de 24k Gold toppen die nog in mijn kweekkast stonden, hangen allemaal te drogen. Daarover straks meer, maar eerst wil ik het even hebben over het leven in mijn tuintje.

Autoflower-biotoop

In mijn kleine tuintje gonst het namelijk van het leven op het moment. Het is een gezellige biotoop geworden waarin wietplanten, onkruid en insecten elkaars leven ondersteunen. Op de achtergrond hoor je continue het drukke gezoem van de hommels die af en aan vliegen om de weelderig bloeiende bloemetjes van mijn onkruid te bevruchten.

Ook de CNNBS Autoflowers dragen hun steentje bij. Hun onderste bladeren huisvesten een paar hongerige bladmineerders, en over het hoger groeiende blad kruipt hier en daar een spinnetje op zoek naar een bladluis. Voor wietplanten buiten is dat de normaalste zaak. Ik maak me er geen zorgen over, en vraag me zelfs af of al dat geknaag en gekruip niet voor een extra goede groei zorgt. Zo las ik bijvoorbeeld dat hommels planten aanzetten tot bloeien. Ze bijten kleine gaatjes in de bladeren, waarbij ze stofjes injecteren die de bloei opwekt.

Mooi toch, hoe de natuur werkt, alles lijkt een bepaald doel te dienen. Als je echter goede wiet wil kweken (en dat wil ik) moet je de natuur soms toch een beetje temmen. Neem de regenachtige dagen van de afgelopen weken, als ik de potten niet met huishoudfolie bedekt had waren mijn autoflowers nu misschien wel verdronken. De twee stekken van de 24k Gold planten staan in zulke smalle potjes dat ze geen last van de regen hadden. Ze zijn inmiddels wel echt uit gaan lopen en zijn nu eigenlijk al groot genoeg om nieuwe stekken van te nemen.

24k Gold geoogst

Komt dat even goed uit want mijn kweekkast staat sinds gisteren ook leeg. Jawel! Ik heb de 24k Gold geoogst en te drogen gehangen in mijn droogtent. De ene wietplant die daar al te drogen hing was ook droog en heb ik gisteren geknipt en opgepot. Ik moet het Flow Hydroponics Systeem nog wel even schoonmaken want de afgeknipte stammetjes staan er nog in.

De planten waren overigens écht klaar om geoogst te worden. Alle bladeren waren geel en bruin geworden en de takken zakten al in door het gewicht van de toppen. Toen ik de kweekkast open deed begaf een van de stammen het spontaan, waardoor de dikste top van het stel zo uit de kweekkast viel! Ik heb de toppen één voor één afgeknipt en ondersteboven te drogen gehangen, zonder de bladeren te verwijderen. In de droogtent is het donker en draait alleen een afzuiger; zo kunnen de toppen lekker langzaam drogen.

En langzaam drogen zal het, want de droogtent hangt helemaal vol en de toppen zijn stuk voor stuk dik en zwaar. Goed, de kweekkast was misschien wel wat té vol op enig moment, waardoor ik drie weken geleden een rotte plek moest verwijderen. Aan de andere kant heb ik nu wel een enorme oogst, en ik dénk zelfs mijn grootste oogst tot nu toe in de CNNBS G-Kit. Maar of dat echt zo is, dat weten we natuurlijk pas als alles droog is.

Pot vol blomme!

Wat nu al droog is, zijn de toppen die ik drie weken geleden oogstte. Deze heb ik gisteren ook maar meteen schoongeknipt en in een weckpot gedaan. Ik was bang dat de toppen misschien wat te droog geworden waren, maar dit viel ontzettend mee. De blaadjes waren wel lekker droog en knapperig, dus die kon ik er met mijn vingers gemakkelijk vanaf breken. Daarna nog even schoonknippen …en toen had ik een mooie pot vol met zeer sterk ruikende 24k Gold wiet. Én een heel mooi zacht stukje lichtbruine vingerhasj, perfect om een avondje oogsten mee af te sluiten!

Dokter Groen

(advertenties)