(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De zomer moet officieel nog beginnen maar voor de 24k Gold planten van Dokter Groen is het volop herfst. Veel bloeiharen zijn bruin en de bladeren zijn zo geel als een kanarie. Oogsttijd is in aantocht. Buiten is voor de stekken een tweede jeugd aangebroken, en hebben de CNNBS Autoflowers een regenachtige week overleefd.

Buiten zijn mijn vijf CNNBS Autoflowers pas een paar weken geleden aan hun leven begonnen maar in mijn kweekkast is het duidelijk herfsttijd. Zoals je wellicht weet heb ik twee weken geleden alvast een van de planten geoogst. De toppen van de 24k Gold planten kwamen namelijk in de verdrukking, waardoor één van de buds een rot plekje kreeg. Door de vrijgekomen ruimte zijn de overige planten gelukkig hetzelfde lot bespaard gebleven. Ze staan er prachtig bij met hun dikke plakkerige toppen en gele herfstbladeren.

De plant die twee weken geleden al geoogst is, heb ik inmiddels kunnen proeven. Belangrijk, want van deze plant heb ik ook twee stekken genomen om deze nog eens te kunnen kweken. De wiet is zeer potent en heeft ook een zeer indringende geur en is sterk van smaak. Helaas proef ik alleen niet de typische mandarijnensmaak waar de 24k Gold om bekend staat. Waarschijnlijk hebben de andere fenotypes dit wel, en heb ik dus niet het goede fenotype gekozen om stekken van te maken. Ik ben nu aan het twijfelen of ik mijn kweekplannen met de stekken wel voort moet zetten. Want hoewel geen mandarijnensmaak is de wiet wel smaakvol, effectief en ook lekker.

Spoelen

Nou ja, ik heb nog even om erover na te denken want vier overige 24k Gold dames moeten nog geoogst worden. Heel lang zal het niet meer duren. Met een beetje geluk kom ik deze week aan oogsten toe, en kan ik jullie volgende week ook weer eens een kijkje bij de wortels gunnen.

Sinds ongeveer een week worden de planten gespoeld, en dat is dan ook aan de gele bladeren te zien. Spoelen is trouwens makkelijk genoeg in het Flow Hydroponics Systeem. Je hoeft alleen het voedingswater voor schoon kraanwater te vervangen, en kunt de pH-waarde dan verder laten voor wat het is. Omdat de planten toch geen voedingsstoffen mogen opnemen tijdens het spoelen, doet de pH-waarde er namelijk niet meer toe. In theorie kun je zelfs het voedingswater in het systeem laten. Zolang de pH-waarde te hoog of te laag is zullen de planten toch alleen water kunnen opnemen.

Buiten

Buiten maken de stekken van de 24k Gold het goed, al hebben ze een hoop regen te verwerken gekregen deze week. Ik nam ze toen de moederplant al in bloei stond, dus het heeft even geduurd voor de groei op gang kwam. Inmiddels is dat het geval. Ze hebben al een aantal mooie zijtakken om stekken van te nemen, en de bladeren krijgen nu weer kartelranden en bladvingers. Hieronder zie je ze.

De vijf CNNBS Autoflowers maken het ondanks de regen ook goed, al heb ik ze wel tegen de regen moeten beschermen. Omdat ze in vrij grote potten staan voor hun formaat, was ik bang dat ze door het regenwater veel te nat zouden worden. Ik heb de potten daarom aan de bovenkant met huishoudfolie afgedekt, zodat de aarde niet te nat zou regenen. Dit heeft goed geholpen zoals je ziet, want ze leven nog alle vijf. Ze mogen alleen wel wat groter worden als het aan mij ligt.

Dokter Groen

(advertentie)