(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nog even en Dokter Groen kan de deur van zijn kweekkast niet meer openen zonder dat de toppen van zijn 24k Gold dames op de grond vallen. De bloei is inmiddels in een vergevorderd stadium. En dat is maar goed ook want de voorraad van zijn vorige ronde is er bijna doorheen! Buiten kweekt de kweekdokter stekken en vijf mystery autoflowers. 

Zó, ben ik even blij dat mijn kweekkast tot de nok toe gevuld is met welriekende 24k Gold toppen. Mijn voorraad Mohammed van de vorige ronde is er namelijk bijna doorheen. Ik heb deze keer misschien wel wat te veel wiet weggegeven, maar ik denk dat ik het wel ga redden. Ach, in het ergste geval kan ik een van mijn planten wat eerder oogsten.

Nog even geduld…

Eén fenotype, die midden in de kast staat, wijkt namelijk af van de rest en lijkt ook al wat verder te zijn in de ontwikkeling. Dit is ook het fenotype waarvan ik een paar weken geleden stekken nam om de volgende ronde mee te kweken. Deze plant heeft mooie compacte toppen waarvan de bloeiharen duidelijk korter zijn, en ook al voor een groot deel bruin en ingedroogd. De wietplanten hebben er nu stuk voor stuk 8 weken zichtbare bloei opzitten, en volgens DNA Genetics zou de bloeifase zo’n 9 tot 10 weken moeten duren. Dat klopt dus wel.

Dat de 24k Gold dames aan hun laatste weken begonnen zijn, merk je aan alles. Zodra ik de deur van mijn kweekkast open, verspreid de zoete geur van verse wiet door de hele verdieping. Dat niet alleen maar de toppen worden nu ook zo zwaar, dat ze alleen door de wanden van de CNNBS G-Kit en elkaar overeind blijven. Een aantal toppen, waaronder één hele dikke, kwamen vanmorgen zo uit de kast vallen.

Zoals je ziet heb ik de 150 Watt G-Bars LED met daarop de 48 Watt Rubol Josephine nog wat opgetrokken. Ik realiseerde me van de week dat de lamp ook nog schuin kom hangen, zodat de dikke top  rechts vooraan niet zo dicht tegen de lamp groeit. Er zijn al een aantal topjes die door het dichtbije licht verbleekt zijn, en ik hoop dat de dikke top dit lot bespaard blijft. Tot nu toe is ze in ieder geval nog mooi groen van kleur.

Hierboven zie je ook een foto van de stam van de middelste plant, met een knijper erop. Deze spleet een tijdje geleden open tijdens het trainen. Om de wond dicht te houden heb ik er toen de knijper op gezet. De toppen bovenaan de stam met de knijper doen het nog steeds prima.

Trichomen galore!

Jawel, trichomen zijn in overvloed op de 24k Gold toppen te vinden. Vooral het snelle en compacte fenotype waarvan ik ook stekken heb, zit er vol mee. Na de anderhalve meter afstand foto’s genomen te hebben, heb ik mijn fototoestel dus even voorzien van de macrolens. Ik vind het nog steeds lastig om de trichomen scherp in beeld te krijgen maar je krijgt toch wel een goed beeld. Ik kan bij het zien van de toppen in ieder geval niet wachten om ze te proeven!

Flow Hydroponics

Uiteraard duik ik ook nog even naar beneden, voor een kleine update van het DWC Flow Hydroponics Systeem. Ik heb er geen foto’s van genomen vandaag maar kan je wel vertellen hoe het met het drinkgedrag van de planten gesteld is. Ze drinken met z’n vijven nog steeds zo’n 2,5 liter water per dag. De EC-waarde houd ik rond de 2,0 en de pH-waarde zoveel mogelijk op 5,8. De laatste dagen moet ik hier wel wat pH-plus van Plagron voor gebruiken, aangezien de pH-waarde van dag tot dag langzaam daalt. Voor de rest heb ik geen kind aan het systeem, kwestie van elke dag even bijvullen met een paar maatbekers water.

24k Gold stekken & mystery autoflowers

Omdat het buiten ook steeds lekkerder wordt, ben ik ook daar aan het kweken geslagen. Bescheiden hoor, dat wel. Ik heb van de bloeiende 24k Gold planten drie stekken genomen, die inmiddels goed geworteld zijn en alweer voorzichtig beginnen te groeien. Op de foto’s zie je maar twee van de stekjes, want het derde plantje heb ik gisteren weggegeven. Ik wil na de oogst van de planten in mijn kweekkast een nieuwe ronde draaien met stekken van één van deze twee stekjes.

Ook heb ik drie weken geleden de vijf mystery CNNBS Autoflowers laten ontkiemen en buiten gezet. Deze zijn inmiddels zaailingen; ik heb ze even naast elkaar op de foto gezet, zodat je de verschillen tussen de onbekende autoflowers goed kunt zien. Ze groeien niet heel hard want ik heb een beetje een schaduwtuin maar ik hoop er toch wel wat vanaf te halen deze zomer.

Dokter Groen

(advertenties)