(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu de 24k Gold dames hun zevende bloeiweek achter de rug hebben, is het eigenlijk vooral een kwestie van afwachten geworden voor onze kweekdokter. Om zijn groene vingers toch een beetje te laten wapperen, is Dokter Groen buiten aan de gang gegaan, met de CNNBS Autoflowers en drie stekjes.

Ik moest mijn eigen verslagen er even op naslaan maar de 24k Gold planten bloeien inmiddels alweer zeven weken. Een tweede check bij DNA Genetics vertelt me dat dat betekent dat ze dus nog een week of twee/drie te gaan hebben. Ik weet echter nu al dat niet iedere plant tegelijk klaar zal zijn. Het meest compacte fenotype, waar ik ook stekken van genomen heb is namelijk aanzienlijk verder dan de rest. Ik probeer toch om alles tegelijk te oogsten, wat zal betekenen dat sommige toppen straks wat meer amberkleurige trichomen zullen hebben dan anderen.

Zoals je de laatste tijd misschien gemerkt hebt, is mijn kweekkast van top tot teen gevuld. Overal groeien de toppen waarvan de bovensten vlakbij de 150 Watt G-Bars van G-Tools, en de rode 48 Watt Josephine LED van Rubol. Hier en daar zijn dan ook al wat topjes door het felle licht verbleekt. Helaas is daar op dit moment niets meer aan te doen; de kweeklampen kunnen niet hoger en er is ook geen ruimte meer om de toppen omlaag te buigen. Ik maak me er maar niet te druk over, en bovendien zal ik meer dan genoeg groene toppen overhouden als alles straks is uitgebloeid.

Flow Hydroponics

Qua werkzaamheden is het rustig deze laatste weken. Ik hoef er eigenlijk alleen nog voor te zorgen dat het Flow Hydroponics Systeem gevuld blijft. Dit is een eenvoudige kwestie van dagelijks ongeveer 2,7 liter water toevoegen, en de pH- en EC-waarde op peil houden. De pH-waarde blijft na het verversen van het voedingswater vorige week, trouwens lekker stabiel en is altijd rond de 5,8. De EC-waarde zit op 2,0 en dit is meer dan genoeg momenteel. Voor de rest doet het systeem al het werk, namelijk zorgen dat het voedingswater naar de wortels wordt gepompt.

CNNBS Autoflowers

Terwijl de wietplanten binnen min of meer vanzelf verder bloeien, ben ik buiten ook het een en ander aan het kweken. Vorige week heb je kunnen zien hoe ik de CNNBS Autoflowers liet ontkiemen. Deze zijn allemaal netjes uitgekomen en staan op het moment in de tuin. Ik verwacht er niet heel veel van want ik heb maar een klein tuintje, die bovendien maar een paar uur per dag in het zonlicht staat. Hieronder zie je de vijf zaailingen, ze lijken wat nat maar dat komt omdat ze net een regenbui te verwerken kregen. De drie stekjes van de 24k Gold maken het ook nog steeds goed.

Dokter Groen

(advertenties)