(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is al de vijfde bloeiweek voor de 24k Gold wietplanten van Dokter Groen, en de kweekkast staat boordevol toppen. Het ziet er echter ook naar uit dat de bloeifase nog wel even duurt. In de hoop de bloei te versnellen stelt onze kweekdokter tóch maar het 12/12 lichtschema in. De stekken van vorige week hebben inmiddels wortels. 

Het is een bijzondere kweekronde aan het worden zo langzamerhand. De toppen van de 24k Gold dames vullen zo’n beetje de hele kweekkast, en sommige bladeren worden al door de ventilator gemaaid. Enkele toppen groeien zo dicht bij het licht, dat de puntjes ervan beginnen te verbleken. Het ziet er helaas ook naar uit dat de bloeifase nog wel even gaat duren. Ik denk dat het achteraf misschien toch niet zo’n goed idee was om een 13/11 lichtschema in te stellen…

Toch op 12/12

Dat gezegd hebbende zit er wel een potentiële topoogst aan te komen, want het aantal toppen in de kast is enorm! De toppen zijn ook erg lang geworden door het ontbladeren.
Zoals gezegd ziet het ernaar uit dat de bloeifase nog wel even duurt. Dat niet alleen maar de wietplanten gaan ook niet helemaal gelijk op. Er staan verschillende fenotypes in de kast, waarvan de beste en de grootste al erg plakt van de trichomen. Andere planten hebben nog geen trichomen, en nemen waarschijnlijk nog meer tijd in beslag.

Om de bloeifase daarom wat te versnellen, heb ik het lichtschema nu toch maar op 12/12 ingesteld. Hopelijk voelen de planten hierdoor wat tijdsdruk en versnelt de bloei. Het is niet te hopen dat ze hierdoor nog wat meer gaan strekken… Ik heb tevens hopelijk voor de laatste keer ontbladerd vandaag, al kan ik er eigenlijk al niet meer goed bij. De drie hoogste toppen heb ik nog eens gesupercropt, om te voorkomen dat ze helemaal verbleken door het licht.

Fenotypes en stekken

In mijn CNNBS G-Kit groeien vijf wietplanten in het Flow Hydroponics Systeem. Ze staan alle vijf met hun wortels in hetzelfde waterreservoir, en ik denk dat dit voor de extra groei zorgt. Bij wietplanten die samen in één bak met aarde staan zie je ook vaak dat die met elkaar gaan concurreren, en ik denk dat dat in mijn geval ook zo is.

Het is maar een theorie maar ik vraag me af of vijf stekken van dezelfde moeder dit ook zouden doen. Vandaar, maar ook omdat genetisch gelijke wietplanten tegelijk opgroeien en bloeien, dat ik vorige week drie stekken van de mooiste 24k Gold plant heb genomen. Omdat de moederplant al in bloei stond, ging ik ervan uit dat het wat langer zou duren voor ze wortels zouden hebben. Toch heb ik heugelijk nieuws want tenminste één van de stekken heeft wortels. Ik denk de andere twee ook maar dat kan ik nog niet zien.

De stekken die het redden, komen buiten te staan deze zomer. Wanneer de huidige kweek dan is afgelopen kan ik van die buitenplanten weer stekken maken voor een nieuwe kweekronde in mijn CNNBS G-Kit.

Voedingswater

Het voedingswater in het reservoir van het Flow Hydroponics Systeem is redelijk stabiel. De planten drinken met z’n vijven nog steeds ongeveer 2,5 liter water met voeding per dag. Ik merk dat de EC-waarde hierbij steeds hoger wordt, en vul dat dan aan met water zonder voeding. De pH-waarde begint daarbij nu dagelijks wat te dalen, zodat ik wat pH-plus moet gebruiken om de pH-waarde op 5,8 te houden. Ik had gehoopt dat dat met de voeding van Advanced Hydroponics niet zou gebeuren maar toch wel. Het heeft dus niets te maken met de voeding maar met de bloeifase. Bij de vorige kweekronde was dit namelijk ook het geval, en toen gebruikte ik de voeding van Mills.

Dokter Groen

(advertenties)