(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeven weken oud zijn ze nu; de 24k Gold wietplanten in het hydrosysteem van Dokter Groen. De bloeifase is aangebroken maar de groeifase lijkt van geen ophouden te willen weten. Onze kweekdokter doet er niet moeilijk over en knipt ze zowel van boven als van onder kaal. Kweekverslag coming up!

Heb je mijn kweekverslag gemist vorige week, dan klopt dat. Afgezien van het gewoonlijke snoeiwerk van wat bladeren hier en daar was er niet veel veranderd. De bloei was ook nog niet echt lekker doorgekomen, dus heb ik een weekje overgeslagen.

Over het doorzetten van de bloei gesproken, dat is inmiddels wel gebeurd al moet ik wel zeggen dat de bloei deze ronde wat langzamer op gang komt. Dat komt waarschijnlijk omdat ik deze ronde een 13/11 lichtschema aanhoud in plaats van 12/12; vier weken geleden heb ik uitgelegd waarom ik dat doe. Anderzijds heb ik de bloeifase in de vorige ronde ingeluid met een donkere periode van 48 uur, en dat zorgt natuurlijk ook voor een snellere start van de bloeifase.

Ontbladeren, ontbladeren en nog eens ontbladeren…

Gedurende de afgelopen twee weken heb ik weer een hoop bladeren geplukt; ze lijken echter net zo hard weer aan te groeien als ik ze eraf haal. Het laat maar eens zien hoe enorm hard en snel wietplanten groeien en plantmassa aanmaken in het Flow Hydroponics Systeem. Ik heb niet élke tussentijdse plukbeurt bijgehouden maar wel die van vandaag. Dus laten we om te beginnen maar eens kijken hoe de 24k Gold dames er vanmorgen bijstonden in mijn kweekkast.

Je ziet het, de eerste bescheiden topjes zijn een feit. Maar de dames zijn vooral weer veel groter geworden. Twee weken geleden zei ik nog dat ik hoopte dat ze boven de luchtgaten uit zouden komen en inmiddels zijn ze daar al ruim 40 centimeter voorbij! Je ziet verder dat de kast ook aan de onderkant flink volgegroeid is, en dat de stammen inmiddels veel dikker zijn dan mijn vinger.

Plukken en dieven

Tijd om weer eens flink te snoeien dus. Aan de bovenkant heb ik vooral de grotere bladeren weggehaald en aan de onderkant heb ik juist de groeipunten/takjes weggeknipt (dieven). Ik ben hierbij best rigoureus te werk gegaan maar ik heb er vertrouwen in dat de kast weer snel vol zal zitten. Op de foto’s hieronder zie je het ‘na’ resultaat van mijn knipwerkzaamheden van vandaag.
Na het knippen heb ik de ventilator van de lamp afgehaald en helemaal achter in de hoek van de kast geplaatst, zodat de 150 Watt G-Bars kweeklamp wat lager kon. Die hangt nu zo’n 5 centimeter boven de hoogste toppen.

EC- en pH-waarde

We dalen verder af naar de wortels voor een update over het voedingswater. Foto’s van de wortels kan ik nu helaas niet meer maken, daar zijn de planten te groot voor geworden. Maar ik kan natuurlijk wel vertellen hoe het met het voedingswater gaat.

Om te beginnen heb ik dat niet ververst sinds de laatste kweekupdate. Wel voeg ik dagelijks ongeveer drie liter water toe, want zoveel drinken de planten ongeveer per dag. Daarbij gebruik ik de bloei-mengverhouding zoals die achterop de drie flessen van de General Hydroponics Flora voedingslijn staat. Langzaam krijgen de planten dus steeds meer bloeivoeding. De pH-waarde is zeer stabiel en houd ik zoveel mogelijk op 5,8. De EC-waarde is met 2,5 wel erg aan de hoge kant maar de planten lijken daar totaal geen moeite mee te hebben.

Ja, ik weet het: mijn pH- en EC-combimeter is stoffig maar hij doet het prima. Ik zal hem voor de volgende keer wel even schoonmaken. Tot volgende week, hou je happy!

Dokter Groen

(advertenties)