(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel de epidemie geen lachertje is, lijkt het wel soms alsof corona ook het beste in mensen naar boven haalt. Neem deze gemaskerde superheld in de Engelse stad Manchester, die geheel belangeloos toiletrollen, handzeep, flesjes bronwater en wiet uitdeelt op straat!

Lockdown essentials

‘The balaclava-clad man’ wordt ie al genoemd in de Engelse kranten. Hij loopt door het stille Manchester – met 550.000 inwoners de op 4 na grootste stad van de UK – en deelt aan wildvreemden gratis ‘essentiële zaken tijdens de coronavirus lockdown’ uit. En we weten inmiddels dat daar desinfecterende handgel en schijtpapier bij horen. En wiet natuurlijk!

Gratis geld en gratis wiet

De man noemt zichzelf Outlaw. Prima naam voor een gemaskerde superheld die met verboden waar – want dat is cannabis helaas nog steeds in Groot-Brittannië – strooit op straat, nietwaar? En was zijn landgenoot Robin Hood ook niet een soortgelijke ‘schurk’ die de autoriteiten op amuserende wijze uitdaagde? Jazeker.

Volgens de krant The Sun haalde onze THC-superheld al eerder de media toen hij geld uitdeelde aan daklozen. En verdomd als het niet waar is; ook wiet gaf ie al eerder dan tijdens deze enorme gezondheids/economische crisis voor nop aan de behoeftige medemensen!

Fuck. Nu je het zegt, ook CNNBS schreef daar vorig jaar al over, check dit: ‘Gemaskerde activisten strooien met gratis wiet in Manchester‘.

Dankbare inwoners

En nu, in een tijd dat de nood echt aan de man is – vergeet niet dat er in de UK geen coffeeshops of zo zijn – gaat Outlaw vrolijk verder met het onbezoldigd op pimpen van Manchesters moraal.

De gemaskerde weldoener werd midden in de lockdown gesignaleerd toen hij ‘essential lockdown goods’ uitdeelde, waaronder voor 900 euro vruchten van de illegale plant aan wat The Sun omschrijft als ‘grateful residents around the city’. Haha, nogal wiedes ja dat die dankbaar zijn!

‘Don’t worry, be happy’

De superheld komt zelf ook met commentaar op zijn nieuwste actie. “Deze week heb ik meer dan 300 pakken wc-papier, honderden kleine potjes desinfecterende zeep, zes grote kratten met flessen water en een ons wiet weggegeven.”

En dat deed the balaclava-clad man in stijl. “Ik cruisde rond vier uur ’s middags over de weg in het stadscentrum en de buitenwijken van Manchester terwijl ik Bobby McFerrin’s ‘Don’t Worry, Be Happy’ draaide op een grote speaker achterin mijn busje”, vertelt Outlaw.

Op zijn eigen instagram account @outlaw.ltd plaatste de bivakmutsheld van Manchester een filmpje over zijn laatste stunt:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Free Lockdown Essentials • BOG ROLL | BUDS | BOTTLED WATER | PRE-ROLLS | SANITISER |~ Out n about again this weekend and next week, where do u want me to pull up?⬇️⬇️ If you don’t see the van you’ll deffo hear it🤣🤣got ‘’Don’t worry be happy’’ loud and on loop #outlaw #manchester #covid19 😷

Een bericht gedeeld door OUTLAW (@outlaw.ltd) op

6.000 reacties op hulpaanbod Outlaw

Wat een gast. Ooit eerder een busje zien rondrijden met een reclameposter erop waarop staat: ‘Free Isolation Essentials. Toilet Roll – Sanitizer – Bottled Water. Mini Grinders – Raws – Pre Rolls – Bud’? Vast niet, maar het zijn dan ook bijzondere tijden.

En hij is populair ook hoor. Outlaw: “Ik zette een vraag op instagram om te kijken of iemand nog iets nodig had – kreeg 6.000 bezorgverzoeken van uiteenlopende volgers. Van oud tot jong, kwetsbaar en gehandicapt, of mensen die simpelweg door hun wiet heen waren!”

Volgens eigen zeggen wil de Britse superheld ‘positiviteit verspreiden in deze donkere en onzekere tijden’. Hij belooft ons dat ie binnenkort weer on tour gaat in zijn stad. En: “If you don’t see it – you’ll probably hear it!”

(advertenties)