(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Antwerpen, want daar lopen wellicht twee of drie niet bijster slimme cannabis wederverkopers – in België een hartstikke illegaal beroep zoals we weten – rond. Het toch gerust bizarre verhaal te noemen begint allemaal met het controleren van een bromfiets…

Met de bromfiets in de politiefuik

Onlangs besloot het verkeersondersteuningsteam van de regio West om de bedrijfs/staatskas wat te spekken door op straat eens wat verkeersdeelnemers te controleren. Altijd raak zoiets, nietwaar?

Zo ook bij een bromfietser die in de fuik reed. De jongeman bleek niet de vereiste papierhandel op zak te hebben om zich op zo’n soort tweewieler voort te mogen bewegen. Dat zou kunnen omdat het helemaal niet zijn brommertje is, maar die van een vriend. Soit.

Wat de zaken er voor de bromfietser bepaald niet beter op maakte, is het naakte feit dat ie er vandoor ging tijdens de controle! Houden politiemannetjes niet van als je niet naar hen luistert. Dus hupsakee erachteraan. Eenmaal gepakt bleek meneertje ook nog ‘onder de invloed van verdovende middelen’.

Blowen en geen papieren = brommer kwijt

Schrik niet, het gaat om wiet. En met wiet op kun je prima rijden, zoals wij hier op CNNBS onlangs nog leerden. Uit het artikel ‘Studie • Navigatie in auto gevaarlijker dan blowen!‘ blijkt dat handsfree bellen en dergelijke allemaal voor slechter rijden zorgen dan blowen. Okay, dat is getest met auto’s maar ook op twee wielen zal er weinig verschil zijn qua vergelijkende resultaten.

Aan feiten heeft de politie in de war on drugs echter volkomen schijt, om het maar eens bout te stellen. Geen papieren en geblowd betekent dus brommertje kwijt. Die ging fluks mee naar het politiekantoor van de Oudaan, zo weet dagblad Het Laatste Nieuws. De blauwhemden noemden het verder een dag en besloten te gaan wachten op de (rechtmatige) eigenaar van de bromfiets.

Naar het politiebureau met wiet op zak

Die uitgekiende strategie bleek nog te werken ook, want inderdaad kwam de eigenaar samen met een vriend opdagen op genoemd politiebastion in Antwerpen. Daardoor gedwongen kwam het wijkondersteuningsteam om de beide knapen te controleren. En dan komt ie: de bromfietseigenaar bleek doodleuk cannabis op zak te hebben!

Dat kun je gerust een stommiteit noemen. Ook niet bepaald gewiekst is het feit dat beide jongemannen hun ‘werktelefoontjes’ bij zich droegen. Die moesten er uiteraard ook aan geloven en werden binnenstebuiten gekeerd (figuurlijk-virtueel gesproken vanzelfsprekend) door de flikken. Bleek er een schat aan informatie over ‘georganiseerde drugshandel’ op te staan, welja.

56 gram wiet en meer niet

De politie schakelde daarop niet verrassend ook het Openbaar Ministerie in en daaruit vloeiden drie huiszoekingen voort. En net zoveel arrestanten. Jongemannen van 18, 19 en 22 jaar om precies te zijn.

Nu  vraag je je natuurlijk wel af wat dit toch best omvangrijke gedoe allemaal opgeleverd heeft ten bate van het welzijn en de veiligheid van de Belgische samenleving? Welnu, dit: 4 mobiele telefoons, 1 bromfiets, verpakkingsmateriaal, ‘zaadjes om cannabisplanten te kweken’ (wij zouden zeggen: wietzaadjes) en… 56 gram wiet.

Oh ja. Vreemd genoeg zit de eerste jongeman met wie het allemaal begon NIET bij de drie gepakte wietdealers. ‘De gevluchte bestuurder van de bromfiets blijft op te sporen, hij staat geseind’, meldt Het Laatste Nieuws.

[illustratie: ProStockStudio/Shutterstock]
(advertenties)