(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Alles wordt in deze corona-tijden onderzocht en dus ook het koopgedrag van cannabis consumenten. Tenminste daar waar wiet legaal is, zoals in de meeste Amerikaanse staten. Uit een actuele poll van AmericanMarijuana.org blijkt nu dat bijna de helft van alle mensen die van wiet houden een ‘stash stockpile’ aanlegt, ofwel hamstert in good old Nederlands.

Wat doen 990 blowers tijdens de pandemie?

Marijuana Use Amidst the COVID-19 Pandemic: New Data from Study of 990 U.S Marijuana Consumers‘, heet het onderzoek waarbij 990 Amerikaanse cannabis consumenten zijn ondervraagd. En op de resultaten kunnen we gerust bouwen, want organisator AmericanMarijuana.org is in de VS een zeer betrouwbare bron voor wietinformatie.

En aangezien blowers wereldwijd van hetzelfde houden zou het ons geenszins verbazen als de conclusies ook hier in West-Europa valide zijn.

Vooral wiet hamsteren om relaxed te blijven

Uit de peiling van American Marijuana blijkt dat 48,7% van de cannabis consumenten recent extra wietproducten heeft ingekocht ‘before shit got heavy’. Met dat laatste worden de strenge(re) lockdown maatregelen in de Verenigde Staten bedoeld natuurlijk. Dat land is inmiddels het epicentrum van de hele corona-ellende met de meeste besmettingen (1 op de 3 wereldwijd) en helaas ook doden.

Maar waarom hamsteren de blowers in de VS. Van de hamsteraars zegt 55% dat ze dat gedaan hebben om ‘zichzelf te kalmeren gedurende de pandemie’. Ongeveer 1 op de 5 blowers hamstert omdat ze simpelweg een voorraadje in huis willen hebben omdat ze daar toch verplicht de hele tijd moeten rondhangen, bijvoorbeeld omdat ze geen essentieel beroep hebben. Tot slot de enige echte hamsteraars, de groep die inkoopt uit angst voor een cannabis-tekort: dat doet 23 procent.

[tekst gaat verder onder de grafiek]

Geen reefer madness, maar gezond verstand

Maar, zo stelt American Marijuana, hoewel de cannabis consumenten zich ervan verzekeren dat ze niet zonder komen te zitten, lijken ze volgens de studie niet gegrepen door ‘reefer madness’. Wanneer ze namelijk moeten kiezen (theoretisch) tussen het kopen van wiet of het aanschaffen van pandemie-noodzakelijkheden, kiezen de meesten voor die laatsten.

Dat geldt het sterkste voor brood (95%), handzeep (85%) en – daar is ie weer! – toiletpapier (83%) en gezichtsmaskers (72%).

En wat gaan we doen als we thuis zitten met stash en al?

En wat nu als er echt een volledige quarantaine komt in hun land, wat doen de Amerikaanse blowers dan het liefste met hun overvloed aan tijd? Welnu, 28% gaat dan tv-series bingewatchen, 27% gaat met zijn hobbies aan de gang en 15% is van plan te gaan surfen, zij het op het internet.

Maar hardcore will never die en dus zegt nog altijd 17% dat ze dan het liefst wiet gaan roken. Al dient gezegd dat deze uitstekende keuze zich in onze ogen prima laat verenigen met pak ‘m beet doelloos websites afstruinen of eindeloos Netflixen.

[openingsfoto: CREATISTA/Shutterstock]
(advertenties)