(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week knipte onze groene kweekdokter zijn wietplanten al kaal, en nu zijn ze alwéér aan een snoeibeurt toe. Dat niet alleen maar de 24k Gold dames weten ook qua groeien niet van ophouden. Tijd dus om ze een topje kleiner te maken en de jungle nog maar eens goed uit te dunnen. 

De zichtbare bloeifase van de vijf 24k Gold wietplanten duurt nu zo’n vier weken vanaf het moment dat ik de eerste bloeiharen zag. Toch zou ik de afgelopen week niet bloeiweek #4 willen noemen.
Omdat ik een 13/11 lichtschema hanteer, zal de bloeifase namelijk wel wat langer duren dan gewoonlijk, en is bloeiweek #4 waarschijnlijk beter met de derde bloeiweek te vergelijken. Ik ben er niet meer zo heel zeker van of het 13/11 lichtschema wel zo’n goede keus was maar ik ga er toch mee door. Na de oogst zullen we wel zien wat het me  heeft opgeleverd.

Uitgestrekt?

Tot nu toe zorgt het afwijkende lichtschema zoals te verwachten viel, ervoor dat de bloei in de CNNBS G-Kit langzamer op gang komt, en dat de planten langer doorgroeien. Als gevolg groeiden een drietal toppen min of meer tegen de 150 Watt G-Bars aan. De hele week heb ik mijn kweeklamp daarom steeds een beetje verhoogd, tot de lamp deze morgen niet meer hoger kon. Kijk maar eens naar de foto’s van vanmorgen; hopelijk zijn de planten nu wel uitgestrekt…

Het lijkt me duidelijk dat mijn kweekkast van boven tot onder veel te vol is. Om de planten weer wat licht en lucht te geven, en mijzelf wat meer werkruimte, ben ik begonnen met het plukken van de grootste bladeren. De bladeren die ik een week geleden heb weggehaald zijn namelijk net zo hard weer aangegroeid.
Door het weghalen van de bladeren wordt wel goed zichtbaar wat het ontbladeren voor de toppen doet. In plaats van alleen bovenaan de planten, groeien er nu ook veel lager topjes. Deze zijn bovendien allemaal even groot als de bovenste topjes. Als die ontwikkeling zich voortzet gaat het ontbladeren me zeker veel opleveren!

Na het weghalen van de bladeren heb ik de toppen die tegen de lamp groeiden aangepakt. De hoogste top heb ik eenvoudigweg afgeknipt. Ik doe dit niet graag maar we zitten nog aan het begin van de bloei en ik wil niet dat de lamp te hoog hangt voor slechts één top. Drie andere toppen die me te hoog waren heb ik gesupercropped. Dat gaf me de ruimte die nodig was om de kweeklamp weer wat te laten zakken. Hieronder zie je de na-foto’s van mijn pluk, knip en knak werkzaamheden.

Je ziet dat er weer veel meer licht door het gebladerte heen komt. Ook blaast er weer wat meer lucht langs de toppen. Dat scheelt, want daardoor ontwikkelen ook de toppen die lager aan de planten groeien. Waarschijnlijk moet ik volgende week weer aan de slag maar dat zien we dan wel weer.
Mijn onderarmen plakken trouwens enorm van de planten, en bij het plukken kon ik de onmiskenbare mandarijnengeur van deze Tangie duidelijk ruiken. Ik kan niet wachten om deze wiet te roken!

Na het kuisen heb ik ook het voedingswater even verschoond. Ik heb hiervoor de pomp even uitgezet waarna ik de bak met water kon legen en opnieuw vullen. Daarna heb ik een halve dosis hydrovoeding van General Hydroponics gegeven, wat CalMag en 150 milliliter Extract van Guanokalong voor de smaak. De pH-waarde van het water pas ik morgenochtend aan. Tot die tijd kunnen de dames even lekker wat CalMag opnemen, aangezien dat alleen kan bij een pH-waarde boven de 6,4.

Volgende week ben ik er weer met een verse kweekupdate. Ik ben benieuwd of ik dan wéér moet ontbladeren…

Dokter Groen

(advertenties)