(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zijn 24k Gold wietplanten bloeien binnen in eigen tempo door. Dokter Groen ververst het voedingswater in zijn Flow Hydroponics Systeem en gaat buiten aan de slag. Hij laat vijf mystery CNNBS Autoflowers ontkiemen voor een plantenleven in zijn kleine schaduwtuin. De drie stekken leven nog steeds en staan inmiddels ook buiten. 

De vijf 24k Gold planten die ik binnen in mijn kweekkast heb, staan na deze week zes weken zichtbaar te bloeien. Ik heb ze ettelijke keren ontbladerd met een overvolle CNNBS G-Kit tot gevolg. Inmiddels is het nu eigenlijk een kwestie van wachten tot de toppen klaar zijn om geoogst te worden. Het liefst zou ik hier en daar nog wel wat meer bladeren willen weghalen, ware het niet dat die inmiddels onbereikbaar zijn geworden.

Voor wat betreft laat ik de planten en de toppen dus even voor wat ze zijn. Of zoals mijn collega CNNBS hydrokweker Jack het ook wel zegt; de planten doen zelf wat ze moeten doen.

Wel heb ik vandaag het voedingswater in het Flow Hydroponics Systeem vervangen. De EC-waarde was al weken aan de hoge kant, en ik kreeg niet het idee dat de planten veel voeding opnamen. Terwijl het waterpeil in het systeem daalde, steeg de EC-waarde. Een teken dat de planten in ieder geval meer water dan voeding dronken.

Na het verversen van het water heb ik de EC-waarde nog eens gemeten. In het systeem blijft altijd wat voedingswater achter, zodat de EC-waarde nu 1,4 is. Ik heb enkele milliliters CalMag toegevoegd en de pH-waarde niet aangepast. Met een pH van ongeveer 7 krijgen de planten een nachtje en een dagje de kans om even flink wat calcium en magnesium op te nemen. Morgen voeg ik dan weer nieuwe voeding (General Hydroponics) toe, en zuur ik het water aan tot de juiste pH-waarde van 5,8.

CNNBS Autoflowers

Terwijl mijn wietplanten binnen hun ding doen, ben ik inmiddels buiten aan de slag gegaan. Ook ik kweek namelijk de vijf mystery CNNBS Autoflowers, om mee te helpen met de zoektocht naar de ultieme autoflower. Ik heb maar een klein schaduwtuintje maar ik denk dat ik met de autoflowers toch een aardig resultaat kan kweken. Voorgaande jaren zette ik altijd wel een of twee fotoperiode-gevoelige planten voor de lol, maar die konden bij mij nooit echt lekker afbloeien.

Zoals je van mij gewend bent heb ik de CNNBS Autoflower zaadjes in koffiefilter papier laten ontkiemen. Gisteren hadden ze alle vijf een klein worteltje, en heb ik ze in kleine potjes aarde gezet. Ze staan nu buiten, zodat ze van meet af aan aan de temperatuur zullen wennen; een spartaanse opvoeding dus!

24k Gold stekken

Wellicht weet je ook nog dat ik drie stekken heb gemaakt van de 24k Gold. Het is de bedoeling dat ik daar later nog eens stekken van neem, om binnen verder mee te kweken. Ik wil namelijk wel eens een rondje uit stekken kweken, met één en hetzelfde fenotype.

Toen ik de stekken nam, stond de plant waar ze vanaf kwamen al te bloeien. Toch hebben alle drie de stekjes het overleeft, en beginnen ze al een klein beetje te groeien. Ook de stekken staan buiten in mijn kleine tuintje, en hoeven niet langer in de propagator (minikas). Ik zal ze waarschijnlijk deze week voor het eerst verpotten zodat ze wat meer ruimte krijgen om te groeien.

Dokter Groen

(advertenties)