(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nee, onze kweekdokter is nog niet op vakantie als je dat soms dacht. Dat zou ook helemaal niet kunnen want we hadden nog een laatste eindverslag van hem tegoed. Nog één keer de 24k Gold dus. Die zijn droog en kunnen worden geknipt. Maar eerst is het tijd om de kweekkast eens grondig schoon te maken. Handjes uit de mouwen dus, Dokter Groen.

Als luie kweker kijk ik nooit erg uit naar de laatste klusjes van een ronde. Het oogsten niet, want dat is bij mij altijd snel gepiept. Ik knip gewoon hele takken of als het kan zelfs hele planten af, en hang ze ondersteboven in mijn droogtentje. Maar ja, daarmee ben je er als gezonde Hollandse thuisteler nog niet. Er moet ook nog geknipt, en natuurlijk ook opgeruimd worden. Ik begin vandaag met het laatste.

Doorspoelen en schoonmaken

In mijn laatste verslag heb je kunnen zien hoe ik de 24k Gold planten heb geoogst. Ik kon alleen nog geen foto’s van de wortels nemen, omdat de stronken van de planten nog in het Flow Hydroponics Systeem stonden. Inmiddels heb ik natuurlijk wel bij de wortels gekeken en gek genoeg was de wortelmassa een stuk minder dik dan die van de Mohammeds vorige keer. Misschien heeft de 24k Gold van DNA Genetics gewoon niet zoveel wortels nodig, want de planten zelf waren groter dan die van de vorige ronde.

Na het maken van de foto’s heb ik de wortelmassa uitgeknepen, weggegooid en was het tijd om het hydrosysteem even goed door te spoelen. Vorige keer had ik dat niet gedaan, waardoor ik deze ronde begon met schilfers van oude voedingsresten in de waterbakken. Ik heb dus een emmertje met een sopje van bleekmiddel gepakt, en daar alle slangen, hydrokorrels en bruissteentjes in schoongemaakt (en natuurlijk goed nagespoeld met schoon water).

Het kweeksysteem zelf heb ik ook met een oplossing van water en bleekmiddel gevuld. Eerst heb ik het een dag en een nacht met dit sopje laten draaien, en toen nog eens een dag en een nacht met schoon water. De bleek doodt eventueel achter gebleven organisch materiaal, zodat alles weer lekker steriel is en vrij van ziektekiemen of eventuele schimmels.

Knippen en oppotten

Een kleine twee weken hebben de takken van de 24k Gold te drogen gehangen. Gisteren moest ik er dus aan geloven: knippen. Gelukkig had ik hulp en was het klusje in een avond geklaard. Omdat de planten zo enorm hoog zijn geworden en ik door de dichtheid niet overal goed bij kon, zaten er naast de hoofdtoppen ook enorm veel kleine en luchtige topjes aan. Deze hebben we dus niet helemaal schoongeknipt maar alleen even grof geknipt. Hier heb ik uiteindelijk vier grote potten mee gevuld. Van deze kleine topjes maak ik wellicht wietolie of ik rook de wiet gewoon op want het is plakkerig genoeg.

Met de mooiere toppen heb ik ook nog eens vier potten kunnen vullen. Wellicht dat dit dus inderdaad mijn grootste oogst tot nu toe in de CNNBS G-Kit is geweest want acht potten vol had ik niet eerder. Ik heb nog niets gewogen, dat moet ik er wel bij zeggen.

CNNBS Autoflowers

Tot slot nog even een kort verslagje van de vijf mystery CNNBS Autoflowers en de twee stekken van de 24k Gold. Deze planten hebben het flink voor hun kiezen gehad de afgelopen twee weken. In de eerste week zijn ze veel en snel gegroeid door de hoge temperaturen en het lekkere zonnetje. In de tweede week was het helaas wat minder mooi weer, en stonden de dames dagen te verwaaien. Om ze tegen de windvlagen te beschermen heb ik ze dicht tegen elkaar aangezet.

Jammer genoeg zijn de twee stekken door het gebrek aan een penwortel behoorlijk omgewaaid. Ik had de planten juist een week daarvoor verpot. De wortels zullen wel enigszins beschadigd zijn door de wind maar de planten leven gelukkig nog wel gewoon. Ik ben benieuwd hoe ze er over een paar weken uitzien… De autoflowers hebben inmiddels hun eerste bloeiharen.

Dokter Groen

(advertentie)