(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een dagje later dan je gewend bent maar wel boordevol met kweekinformatie en indrukwekkende plaatjes. Dokter Groen neemt je namelijk mee naar zijn schuur, alwaar zijn twee laatste 24k Gold wietplanten onder kunstlicht staan. Binnen is het nieuwe Flow Hydroponics Systeem in gebruik genomen, en geven dubbele klapdeuren je een mooie kijk op drie gezonde Sneeze zaailingen.

Als je dacht dat ik mijn kweekverslag vandaag zou overslaan, dan heb je het mis. Ik ben inderdaad wél een dagje later dan gewoonlijk maar dat komt omdat ik nog niet helemaal klaar was met de aanpassingen aan mijn kweekkast. Vorige week liet ik al even het nieuwe Flow Hydroponics Systeem zien. Eergisteren kwamen daarnaast ook mijn nieuwe klapdeuren binnen, en gisteren heb ik dat allemaal aangesloten.

Goud in de schuur

Met twee extra deuren ziet mijn CNNBS G-Kit er indrukwekkend uit, al zeg ik het zelf. Maar voor ik je daarover vertel neem ik je eerst even mee, voor een exclusief kijkje in mijn schuur. Ik schreef vorige week al dat het slechte weer zou komen, en ik dan ook van plan was om mijn twee laatste 24k Gold wietplanten binnen te zetten. Dat heb ik gedaan.

Ik had nog een 150 Watt HPS kweeklamp liggen en een 100 Watt Hans Panel LED, en die heb ik boven de twee planten gehangen. Een oude zwenkventilator op mijn werkbank zorgt voor de luchtverplaatsing, en een extra rolgordijntje houdt de planten (en vooral het licht) uit het zicht van de buren. Een afzuiger met koolstoffilter ophangen vond ik wat overdreven; toen de planten nog buiten stonden waren ze immers ook al te ruiken.

Het is een mooi gezicht al zeg ik het zelf, twee van die grote wietplanten in de schuur. Ik heb drie van de hoogste toppen omgeknakt zodat de lampen wat dichterbij konden. De buds zitten boordevol met trichomen, al mogen ze nog wel even doorbloeien. Het is maar goed dat ze binnen staan.

Dubbele klapdeuren

Ik kom zo op het hydrosysteem en de zaailingen maar wil eerst even de dubbele klapdeuren van mijn kweekkast laten zien. Ik heb mezelf namelijk verwend met niet één maar twee deurensets, en dat ziet er (net als de twee grote planten in mijn schuur) best wel indrukwekkend uit. Maar dat is echter niet de reden waarom ik extra deuren heb geregeld. Door de dubbele deuren kan ik namelijk beter bij mij wietplanten als ze groot worden, en kan ik ook betere foto’s nemen, kijk maar:

Flow Hydroponics 2.0

Zogezegd heb ik ook het nieuwe hydrosysteem geïnstalleerd en er de planten in gezet. Hoewel planten, de drie zaailingen zijn precies één week oud en bij één van de drie komt er al een worteltje onder het potje vandaan. De wietsoort – als je dat nog niet wist – die ik ga kweken is de nieuwe CNNBS Sativa Sneeze. Getest onder 50 lezers (waaronder ikzelf), dus dat moét wel een goed wietje worden.

Gisteren zijn de plantjes voor het eerst aan mijn kweekkast voorgesteld. De wortels halen het water nog niet dus ik geef de zaailingen nu nog van bovenaf water. Dat pak ik gewoon uit het reservoir eronder trouwens, want dat heb ik wel al gevuld. Voor de zekerheid heb ik ook mijn EC- en pH-meter nog even geijkt, zodat ik zeker weet dat het water de juiste waarden heeft. De EC-waarde was na het toevoegen van de voeding (BioQuant Mineraal Start) 1,1 en de pH-waarde heb ik afgesteld op 5,9. De watertemperatuur was vanmorgen 20,6 graden – perfect!

Tot volgende week,

Dokter Groen

(advertenties)