(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu zo’n beetje elke celeb zijn of haar eigen wietje op de (legale) markt heeft gebracht, was het wachten nog slechts op één legendarische naam: Jerry Garcia. Dertig jaar lang was hij het gezicht (en zanger-gitarist) van de band Grateful Dead. En Garcia (1942-1995) was een enorme voorvechter van normalisering van cannabisgebruik. Zijn familie houdt dat aspect én de herinnering aan hun beroemde familielid levend door nu met een bijzonder wietmerk te komen: Garcia Hand Picked.

Hippie-idealen en icoon van tegencultuur: Jerry Garcia

Nog een leuk weetje; het onder cannabis liefhebbers fameuze begrip ‘420’ kreeg pas echt voet aan de grond toen Jerry Garcia en zijn Grateful Dead ermee aan de haal gingen. Die band werd groot in de sixties toen psychedelische muziek en idem dito drugs in zwang raakten. Ze zouden het tot 1995 – toen Garcia het aardse voor het eeuwige omwisselde – volhouden en al die tijd had de Amerikaanse band een enorm trouwe schare fans, Deadheads geheten.

Optredens van de Dead, vaak urenlange jamsessies, waren bij uitstek gelegenheden waarbij band en publiek één werden, al dan niet in naam van cannabis. De hippie idealen kortom, werden door band en fans gekoesterd! Met Jerry Garcia als boegbeeld van de zogeheten counterculture. Nou ja, laten we bij wijze van vooraf sfeerproeven eens naar een video van de rock, folk en countryband kijken:

Familie Garcia werkt samen met Holistic Industries

Terug naar het nu. Vanaf november ligt ‘Garcia Hand Picked’ dus in de dispensaries in Californië, niet toevallig ook de thuisbasis van Grateful Dead. Jerry heeft het zelf nooit meer mogen meemaken, maar zijn staat was in 1996 de eerste die medicinale cannabis legaliseerde, gevolgd op 1/1/2018 door de legalisering van ook recreatieve wiet.

Voor het nieuwe wietmerk werkt Jerry’s familie samen met Holistic Industries, een cannabisbedrijf dat in meerdere staten van de VS actief is. De website van Garcia Hand Picked is al een psychedelische trip op zichzelf. Dit is het eerste wat je daar ziet:

Sativa, indica en hybride

Wat kunnen we nu eigenlijk precies roken e.d. in naam van Jerry? Om te beginnen worden er drie ‘strains of flower’ uitgerold (zeg maar gedroogde wiettoppen), te weten: Chem Dog (sativa), de alleen al smakelijk klinkende Peanut Butter Soufflé (indica) en Fire OG (hybride). Waanzinnig vormgegeven shit, het dient gezegd. Losse toppen in potjes en voorgedraaide rakkers in strakke pakjes:

THC-snoepjes in de vorm van gitaarplectrum

Alles is natuurlijk weer biologisch en zo, maar dat hoeven we er in Californië eigenlijk niet meer bij te zeggen. Pas als het niet ‘organic’ is moet je opletten, haha. Wat ook wel heel erg cool is, zijn de snoepjes in naam van de opper-Dead, edibles met 5 mg THC in de vorm van een… gitaarplectrum! Verkrijgbaar in de smaken blueberry, raspberry en blackberry. Berry & Jerry haha.

Kleuren en knutselen in naam van Jerry!

Voor de ongelukkigen buiten Californië is er nog wat merchandise in de Garcia Hand Picked stijl te koop, al kan dat nooit een vervanging van het echte werk zijn natuurlijk… Erg grappig op de site van dit nieuwe cannabismerk is wel de poster die je kunt downloaden, zelf kunt inkleuren (!) en dan ’t liefst weer uploadt naar #garciahandpicked

Samen spelen, samen delen

Sluiten we dit stukje promotie voor de goede zaak maar eens af met een boodschap van Annabelle Garcia, een volbloed dochter van Jerry, aan ons allen:

(advertenties)