(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een ‘record-breaking drug bust’ wordt het door veel Australische media al genoemd, de twee dagen durende operatie van de politie in de deelstaat New South Wales vorige week. Waar we aan moeten denken bij dat nationale wiet-afpak-record? Drie kweeklocaties, meer dan 13.000 wietplanten en een totale marktwaarde van meer dan 40 miljoen dollar! 

Strike Force Harthouse

Op donderdag 22 en vrijdag 23 oktober vond de ‘historische operatie’ plaats op drie verschillende wietplantages in de plaatsen Minimbah, Melinga en Moorland, ongeveer in het midden van de noordelijke kustlijn van NSW, zoals de deelstaat steevast wordt afgekort in de Australische media.

Bij het politiegeweld werden meer dan 13.000 wietplanten in beslag genomen, als onderdeel van het dagelijks werk van de zogeheten Strike Force Harthouse. Die politie-eenheid bestaat pas sinds november 2019, met het onaangename doel om ‘cannabis cultivatie locaties op te sporen en te ontmantelen’.

Alweer die wiet-Vietnamezen!

Nou, dat is wel gelukt vorige week. Agenten van de Drug and Firearms Squad en van het Manning/Great Lakes Police District, het Northern Region Regional Enforcement Squad én de Dog Unit trokken er op uit om het toch al niet flauwe totaalbedrag tot dan toe van $60,2 miljoen uit 6 eerdere operaties van de Strike Force Harthouse nog wat op te krikken.

Opmerkelijk feit – ook hier weer – is de betrokkenheid van Vietnamezen. Wat heet; alle veertien gearresteerde mensen in deze laatste anti-wiet actie hebben de Vietnamese nationaliteit! Iets wat volgens NSW Police State Crime Commander Assistant Commissioner Stuart Smit ‘al jaren voorkomt’. ‘De 14 individuen zijn ofwel illegalen of ze misbruiken studentenvisa’, weet de politiebobo.

LEES OOK:  Slavernij op Britse wietplantages steeds groter probleem

Back to the seventies…

Het ‘Vietnamese gevaar’ leidt in Australië wel tot een intensieve samenwerking tussen politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens Smith is men zich bewust van ‘de trend’ waarbij eersteklas landbouwgrond wordt ‘gebruikt door deze mensen om grote hoeveelheden cannabis te genereren’.

Als knallende afsluiter heeft de Australische politiebaas nog deze quote voor ons onnozele burgers in petto:

‘We haven’t seen this type of cannabis since the mafia crops of the 70s’

Hoe het met al die old school Aussie maffia wiet met Vietnamese stempel afliep, zie je op onderstaande, bepaald treurig stemmende foto’s:

(advertenties)