(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De cannabisavonturen van een Groene kweekdokter gaan niet altijd over rozen. Soms is het namelijk ook gewoon een hoop geknoei met water, zoals deze week. Om te beginnen uiteraard het resultaat van de  waterhásj van vorige week, maar er zijn helaas ook wat waterproblemen in huize Groen. 

Laat ik maar eens met goed nieuws beginnen, want het gaat hier niet allemaal van een leien dakje zoals dat heet. De hasj die ik vorige week gemaakt heb plakt als de neten, ruikt alsof de plant postuum nog even een verse top onder mijn neus drukt, en smaakt precies zo. Ik ben nog niet verder gegaan met ronde drie, vier en vijf in het ijswater maar ik heb de hasj na het drogen wel verzameld en gefotografeerd. De opbrengst lijkt karig maar de kwaliteit is geweldig. Maar ja, zo gaat dat met hasj: de kwaliteit is altijd omgekeerd evenredig met de kwantiteit. En andersom.

CalMag tekort

Ik zei het al, het loopt nog niet helemaal lekker met het Sneeze plantje in het Flow Hydroponics Systeem deze ronde. Ten eerste heeft het plantje deze week een CalMag tekort ontwikkeld. Althans, daar ga ik vanuit want ik heb het al eerder meegemaakt. Vaste lezers kunnen zich dat misschien nog wel herinneren. Zo niet, dan is hier een link naar het verslagje dat ik er indertijd over schreef.

De oorzaak bleek destijds een CalMag-tekort, of in ieder geval een tekort aan calcium of magnesium, dus daar ga ik nu ook van uit. Afgelopen vrijdag heb ik daarom het water even vervangen en er CalMag van Mills aan toegevoegd want dat heeft me vorige keer ook uit de brand geholpen. Ik heb er ook een lichte dosis voeding van General Hydroponics aan toegevoegd, omdat ik het idee heb dat mijn plant al wat te groot is voor de Start voeding van Bioquant alleen.

Om er zeker van te zijn dat de plant de CalMag ook kan opnemen heb ik de pH-waarde niet afgesteld. Calcium en magnesium kan namelijk pas goed worden opgenomen boven een pH-waarde van 6,4. De pH-waarde in het systeem is nu 7,3 bij een EC-waarde van 1,3.

Aanslag

Inmiddels zit de voeding dus een paar dagen in het systeem, alleen duikt nu het volgende probleem op: een wittige aanslag in het waterreservoir. Ik zag het vanmorgen pas, en heb er alleen even snel een foto van genomen. Wat de aanslag veroorzaakt weet ik eerlik gezegd niet. Misschien de Bioquant Start in combinatie met de GHE voeding en de CalMag? Of misschien heb ik de aanslag altijd gehad maar zag ik het voorheen niet, tegen de witte achtergrond van het oude Flow Hydroponics Systeem.

Ik zal het één dag aankijken maar als de aanslag erger wordt dan zal ik het hele systeem moeten schoonmaken. Misschien is dat niet eens zo’n slecht idee, dan kan de Start voeding er ook even helemaal uit. De laatste keer heb ik namelijk alleen het water in de onderste waterbak van het Flow Hydroponics Systeem vervangen.

Flow Hydroponics 2.0

Daarover gesproken, ik heb wat moeten stoeien met het nieuwe systeem voor ik het goed en wel up-and-running had. Het systeem wordt standaard namelijk niet met een luchtpomp en bruisstenen geleverd, zodat ik er net als voorgaande rondes mijn eigen bruisstenen in heb geplaatst. Hierbij spetterde de belletjes bij de vier buitenste potjes enigszins over de rand van de bak, waardoor het onder het deksel van de bovenbak lekte. Je kunt dit oplossen door de bruisstenen iets verder naar het midden van de waterbak te plaatsen. In mijn geval was ik sowieso van plan om deze keer maar één wietplant te kweken. En aangezien die in het midden van de kweekkast staat, heeft het probleem zichzelf opgelost.

Dokter Groen

(advertenties)