(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De horeca zit van vanwege de tweede golf van het Covid-19 virus weer potdicht. Voor de nachtclubs is dat geen nieuws, want die moeten de deuren al sinds half maart gesloten houden. Wellicht dat clubeigenaren eens naar deze voormalige nachtclub in het Britse Coventry moeten kijken voor een alternatief businessmodel. Moeten ze alleen wel zorgen dat ze niet gepakt worden met die duizend wietplanten…

‘Million pound cannabis farm’

‘A massive three-floor cannabis farm’, noemt het National Crime Agency (NCA) de wietplantage die ze afgelopen donderdag hebben opgerold in een voormalige nachtclub in Coventry. En inderdaad, wanneer we ongeveer duizend wietplanten zien op drie verdiepingen kunnen we dat gerust ‘massief’ noemen.

In Groot-Brittannië koppen ze opgerolde wiethokken trouwens nooit met het aantal planten of de kilo’s wiet, maar met het geldbedrag dat de hele handel waard zou zijn. In dit geval leverde dat op de website van de NCA deze intrigerende kop op: ‘Three arrests as NCA uncovers million pound cannabis farm in Coventry nightclub‘.

Duizend dames in de voormalige nachtclub

Op 15 oktober sloegen de agenten van de NCA letterlijk de ruiten in van de nachtclub op Trinity Street, ook omdat de ingangen waren versterkt en gebarricadeerd. Eenmaal binnen trof de politie dus over drie verdiepingen verdeeld duizend wietplanten aan. De NCA-experts schatten de waarde ervan op 1 miljoen pond ofwel 1,1 miljoen euro.

Naast de planten confisqueerden agenten ook nog eens voor 165.000 euro aan wat zij ‘sophisticated planting, growing and irrigation equipment’ noemen. Er zijn drie mannen gearresteerd voor het wietgeintje in de nachtclub, waarvan er 2 gepakt werden op de vlucht dankzij een drone van de West Midlands Police. Het gaat om twee Albanezen (24 en 28 jaar) en één Vietnamees (31).

Er gaat niets boven Britse (politie)humor

Diezelfde politie slaat zichzelf uiteraard weer trots op de borst vanwege de bust. Omdat wij ook wel van een geintje houden, hier de loepzuivere Engelse quote van de NCA commander himself, ene Adam Warnock: ‘This is a significant drug seizure which will have a huge impact on the organised crime groups involved, depriving them of commodity and profit.’

Haha, het is toch niet te geloven hè, dat ze echt denken dat hun actie enig verschil maakt op de (illegale) cannabismarkt. Wat we wél kunnen geloven, zijn de Instagram foto’s die dezelfde misdaadbestrijders hebben gemaakt van de omgebouwde nachtclub in Coventry.

Die mogen er namelijk gerust zijn!

(advertenties)