(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je kunt er niks op tegen hebben dat een wietplant snel groeit, dus op zich groeit de Sneeze van Dokter Groen ook niet té snel. Toch gaat het voor onze kweekdokter wel héél hard op het moment, en daarom heeft hij de wietplant op het wel heel erg strenge 0/24 licht dieet gezet. Over naar huize Groen voor een spetterend 💦 kweekverslag!

De foto’s die ik je deze week laat zien, heb ik afgelopen maandagmiddag gemaakt. Toen ik na het weekend namelijk thuis kwam schrok ik wel heel erg van het grote formaat van mijn wietplant. De Sneeze (Amnesia x White Widow) was in eens zó hard gegroeid, dat ze nú al zowat het hele scrogrek vulde. En aangezien ik over hydrokweken inmiddels wel heb geleerd dat wietplanten in de bloeifase nog enorm veel groter worden, was het tijd voor onmiddellijke actie!

Ze is flink aangekomen hè! Vergelijk deze foto’s voor de lol eens met de foto’s van vorige week, dan schrik je vast net zo als ik afgelopen maandag. Nou ja, op zich is het natuurlijk alleen maar goed dat de plant zo hard gaat, dan kan ik immers ook eerder oogsten.

0/24 lichtschema

Om de bloei snel te laten beginnen, heb ik de 150 Watt G-Bars uitgezet, mijn kweekkast dichtgedaan en sindsdien niet meer geopend. De Sneeze staat met andere woorden dus sinds maandagmiddag in het donker, en wel om zo snel mogelijk tot de bloeifase over te gaan. Door deze extra lange donkere periode, hoop ik niet twee weken te hoeven wachten totdat de eerste bloeiharen verschijnen. Het is ook een manier om de wietplant niet al te groot te laten worden. Donderdag gaat het licht weer aan, en dan heeft de Sneeze er een donkere periode van 72 uur opzitten.

De supersnelle groei en de mooie donkergroene kleur van mijn wietplant, laat ook goed zien dat je in het DWC hydrosysteem echt niet veel voeding nodig hebt. Ik heb zeker nog niet eens de helft van de aanbevolen hoeveelheid van de GHE voeding gebruikt en de EC-waarde is slechts 1,2.

Aangezien de Sneeze dus sinds maandag in het donker staat, heb ik verder ook niet heel veel te vertellen op dit moment. Behalve dan dat ik erg benieuwd ben hoe groot de dame donderdag zal zijn. Ze was maandag al door het scrogrek heen gegroeid (dat ik sinds vorige week overigens nog wel even wat lager heb geplaatst) dus ze zal wel klem zitten inmiddels. Verder is de pH-waarde 5,8 en de EC-waarde zogezegd 1,2. Ter voorbereiding op de eerste bloeiharen, heb ik verhoudingsgewijs alvast iets meer GHE FloraBloom (bloeivoeding) toegevoegd.

Dokter Groen

(advertentie)