(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dokter Groen heeft helemaal niets te klagen over de ontwikkeling van zijn Sneeze op het moment. De Amnesia en White Widow kruising vult het hele kweekoppervlak, komt inclusief wortels en waterreservoir slechts 35 centimeter boven de bodem van de CNNBS G-Kit uit, én staat sinds vandaag in bloei. Wat wil je nog meer?

Als ik het vooraf had kunnen plannen, dan was mijn wietplant nu precies zoals mijn wietplant er nu uitziet. Ik had het niet beter kunnen wensen! Afgezien van een kortstondig Cal/Mag probleempje in de tweede kweekweek verloopt alles eigenlijk helemaal op rolletjes. Ik ben dan ook blij dat ik deze ronde voor één plant in scrog heb gekozen.

Compacte scrog

Het Flow Hydroponics Systeem is niet speciaal voor één wietplant gemaakt maar sjongejonge wat past mijn Sneeze mooi in de kast nu zeg! Vanaf de bodem van de CNNBS G-Kit tot aan de bovenkant van het bladerdek is de plant inclusief de waterbak nog geen 35 centimeter hoog. Waarschijnlijk zal ze nog wel wat gaan strekken maar normaal gesproken is een zaailing in een 12-literpot ook al zo’n 30 centimeter hoog.

Dikke stammen, eerste bloeiharen

Hierboven zie je ook meteen de foto die ik vanmorgen van de stammen maakte. Ik heb hiervoor wel wat bladeren weg moeten halen want zoals je op de eerste foto ziet, is de Sneeze behoorlijk dichtbegroeid. Ik laat de rest van de bladeren expres nog even zitten, want ik ben van plan om de plant over twee weken rigoureus te dieven.

Qua breedte komt het ook heel lekker uit deze kweekronde; ik heb de eerste bloeiharen vandaag ontdekt, en het kweekoppervlak is precies vol gegroeid. Helaas ben ik wel vergeten om die eerste bloeiharen op de foto te zetten, dus die hou je van me tegoed.

Verder heb ik eigenlijk geen kind aan de Sneeze tot nu toe. Na vorige week het waterreservoir aangevuld te hebben, heb ik de pH-waarde de volgende dag op peil gebracht (5,8). Vervolgens heb ik alleen dagelijks even een kijkje genomen uit nieuwsgierigheid, tot het vanmorgen weer tijd was om foto’s te maken. Na het fotograferen heb ik weer het reservoir aangevuld met zo’n 8 liter water en voeding, en morgen breng ik dan weer de pH-waarde op peil met pH-min. Door de pH-waarde één dag per week op 6,4 te laten, krijgt de plant de kans om wat Cal/Mag op te nemen (dat wordt alleen boven de 6,4 opgenomen namelijk).

De EC-waarde van het water is 1,4 en de watertemperatuur is 20,5 graden. De temperatuur in de kast is rond de 24 graden en de luchtvochtigheid is 57 procent. Dat mag op zich wel wat warmer maar is aan de andere kant ook wel prima.

Misschien dat ik de 48 Watt Rubol Josephine (rood/ver-rood licht) er weer bij plaats voor wat meer warmte en wat meer licht. Ik heb namelijk begrepen dat ik G-Tools nieuwe Wifi Smart Box mag proberen, en daarmee kan ik de zonsopgang en zonsondergang van de Josephine mooi simuleren in de kweekkast.
Let trouwens niet op de hoogte van de 150 Watt G-Bars; die had ik voor de foto even wat hoger gehangen maar hangt normaal gesproken ongeveer 35 centimeter boven het bladerdek.

Dokter Groen

(advertenties)