(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Je loopt achter, want de foto’s bij dit kweekverslag heeft Dokter Groen gistermorgen al gemaakt. Kun je nagaan hoe groot de toppen nú zijn! Nou ja, in één dag groeien toppen natuurlijk niet zo veel, maar onze kweekdokter is wél trots op zijn mooie Sneeze. En terecht, want ze staat er prachtig bij!

Mijn plantje past deze ronde perfect in de CNNBS G-Kit. Het is net alsof ze ervoor gemaakt is. En als ik er trouwens over nadenk, dan is ze daar natuurlijk ook voor gemaakt. Door mijzelf nota bene, en dat is heel aardig gelukt al zeg ik het zelf. Het bladerdek is precies 60 bij 60 centimeter en de plant is inclusief de bovenbak van het Flow Hydroponics Systeem nog maar ongeveer 60 centimeter hoog. Ik heb deze week een paar foto’s genomen waarop je de bovenste topjes nét boven de rand van de verhogingsset uit ziet piepen.

Alle topjes beginnen nu een mooi formaat te krijgen en zijn stuk voor stuk ook als zodanig herkenbaar. Het is pas het einde van de tweede week van de bloeifase maar hier en daar zijn zelfs al wat trichomen te zien. De Sneeze begint ook al lekker te ruiken.

Sneeze en het perfecte bladerdek

Ziet er goed uit hè. Het moet gek lopen als dit geen succesvolle oogst wordt. Dit is eerlijk gezegd ook wel het mooiste egale bladerdek dat ik tot nog toe heb gehad na de tweede volle bloeiweek. Voorheen waren er altijd wel een paar uitschieters en topjes die net te laag groeide om fatsoenlijk licht op te kunnen vangen.

Voor een groot deel heb ik het gelijkmatige bladerdek denk ik te danken aan het feit dat ik deze keer maar één wietplant kweek. Omdat de takken onderdeel uitmaken van één en dezelfde Sneeze, concurreren ze onderling veel minder om het licht. De hoogte van de toppen is ongeveer gelijk en het lijkt erop of de plant ook met de maat van de bladeren, rekening heeft gehouden met de beperkte ruimte. Dit is ideaal want hierdoor kan de 150 Watt G-Bars lekker dicht op de plant, en krijgen alle toppen de maximale dosis fotonen (lichtdeeltjes).

En van onderen?

Aan de bovenkant is het een prachtige plant maar ik moet eerlijk zeggen dat deze dame van onderen een behoorlijke bos heeft groeien …ahum. Zonder gekheid, ik moet onder het bladerdek nodig dieven maar daar heb ik bewust nog even mee gewacht. Als de groei helemaal stil staat zal ik daaraan beginnen, al kan ik er nu al niet meer helemaal goed bij omdat de dame zo dichtbegroeid is. Het is maar goed dat ik dubbele klapdeuren op mijn kweekkast heb gezet.

Ik daal nog even wat verder af, naar de wortels. Foto’s daarvan kan ik allang niet meer maken maar de EC- en pH-waarde hou ik natuurlijk wel in de gaten. De EC-waarde heb ik nu wat hoger afgesteld, op 1,8. Ik gebruik naar verhouding nu ook wat meer van de FloraBloom (bloeivoeding) dan van de FloraGrow (groeivoeding) en de FloraMicro (micro-elementen).

De watertemperatuur schommelt een beetje mee met de temperatuur in en om de kweekkast, en ligt meestal tussen de 18 en 22 graden. Op de foto was het 18,8 graden zoals je ziet. De zuurtegraad of pH-waarde schommelt ook een heel klein beetje en is meestal rond de 5,8. Dat het lichtjes schommelt is geen probleem, zolang het maar tussen de 5,5 en de 6 blijft vind ik het prima.

Dokter Groen

(advertenties)