(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Kijk, je zult ons niet horen zeggen dat blowen en autorijden per se moet. Heel veel kwaad kan het ook niet – blijkt uit diverse onderzoeken – maar dat is voor een andere keer. Vandaag hebben we het over een 23-jarige jongeman uit het Brabantse Hoogerheide, die het presteert om voor enkele grammetjes wiet (en snoepen daarvan) liefst zeven overtredingen in één klap op zijn naam te zetten. En dat is linksom of rechtsom toch ook een prestatie.

Op naar de grensstreek en wel naar het sinds 2009 coffeeshoploze Bergen op Zoom om precies te zijn. Daar zagen politieagenten zaterdagavond op de Konijnenburgweg een konijn in de koplampen staren een Opel Corsa. Rijdend en al, en dat is (blijkbaar) een reden voor de popo daar om je naar je papieren te vragen.

En dan begint het bekeuringen festijn. Zullen we ze anders punt voor punt afhandelen? Komt ie!

Brabantse blower overtreding #1

Bij navraag door de agenten blijkt de auto – een Opel Corsa dus – niet verzekerd te zijn.

Brabantse blower overtreding #2

De APK-keuring van de Duitse automobiel is op 3 november verlopen, van het afgelopen jaar welteverstaan.

Deze twee zaken die niet op orde zijn, doen de agenten besluiten een ‘controle in te stellen’ en ze geven een ‘volg- en later stopteken’.

Brabantse blower overtreding #3

De automobilist negeert het stopteken van de politie.

Brabantse blower overtreding #4

Daarentegen geeft meneertje in de Opel Corsa gas en stopt niet voor een rood stoplicht, op een kruising nog wel.

Actiefoto van de politie van de vluchtende Brabantse blower in Bergen op Stoom, pardon… Zoom

Brabantse blower overtreding #5

Wat heet, volgens de politie rijdt de jonge Brabander ‘met hoge snelheid door het centrum’. Uiteindelijk crasht de gozer op de – in dit geval totaal niet toepasselijk genaamde – Fortuinstraat tegen een betonnen gevel. Niet zomaar een gevel, maar de gevel van… IJssalon Lik!

Nou laat een beetje Brabander zich niet door een beetje beton tegenhouden natuurlijk en dus vervolgde de knakker zijn vluchtpoging te voet en al rennend.

Brabantse blower overtreding #6

Een echte zandhaas kunnen we de Opel-bezitter bepaald niet noemen. ‘Hij werd echter door de politieagenten na een korte achtervolging aangehouden’, staat er op de landelijke politiesite vermeld. Of ie wél goed kan autorijden houden we zekerheidshalve maar in het midden, aangezien de Hoogerheider (zeg je dat zo?) helemaal geen rijbewijs blijkt te bezitten.

Brabantse blower overtreding #7

En dan komt de aap uit de mouw en blijkt – waarschijnlijk – waarom de jongeman het hele spektakel optuigde. ‘In het voertuig werden enkele grammen hennep aangetroffen’, meldt de politie. Daarbovenop geeft de roemruchte speekseltest ook een positief resultaat op THC, waardoor de jongeheer met de Opel line recta door mag naar het politiebureau om zich daar door een arts te laten ontdoen van bloed…

[openingsbeeld: Graphic Compressor/Shutterstock, illustratie: Rabbixel/Shutterstock]
(advertenties)