(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We hebben ‘m pas sinds zaterdagavond, maar toch kunnen we al het eerste cannabisslachtoffer melden dat tegen de politielamp liep, uitsluitend omdat de avondklok genegeerd werd door de betreffende wietteler. Over naar Terneuzen in de provincie Zeeland waar deze primeur tot stand kwam!

Drie man in een auto om tien uur ’s avonds – alarm!

Ach hoe onnozel en tegelijk wreed kan het lot ons soms parten spelen. Neem de avondklok in verband met corona. Direct al op de eerste avond dat deze klok gold, ging het in Terneuzen mis. Ja, het ging ook mis in Urk en Stein, maar daar was het meer rellen om het rellen. Wij hebben het op CNNBS uitsluitend over de echt belangrijke zaken des levens, ofwel cannabis.

Hoe dan ook, de politie in de Zeeuwse stad zag rond 22 uur – de spertijd begint om 21 uur – een auto op het parkeerplein bij een ongezonde vreetschuur aan de Informaticastraat staan, met daarin drie mannen. En dát mag dus niet meer, hè! Omdat de drie heren geen werkgevers- of eigen verklaring konden overhandigen waaruit zou moeten blijken dat zij bijvoorbeeld een essentieel beroep hebben of mantelzorgers zijn van god weet wie en daarom zo laat (haha) op straat mochten zijn, pakten de politieagenten door.

Politie (s)peurt alles eruit wat er in zit

Drie keer 95 euro boete voor het overtreden van de – letterlijk kersverse – avondklok, om mee te beginnen. al doende ontdekten de smerissen dat de bestuurder, een man van 34 uit Vlissingen, een zogeheten ‘veelpleger’ is. Bovendien gezocht voor iets recents. Appeltje-eitje en in de boeien!

En omdat ze toch lekker op gang waren nu, kreeg ook een 33-jarige man achterin de auto een paar stalen boeien om gemeten, uitsluitend omdat hij geen ID op zak had.

ALLE plantjes zijn je dankbaar als je binnenblijft na negen uur ’s avonds… [foto: Maridav/Shutterstock]

Nog hadden de dienders er geen genoeg van. Via hun politieapparatuur ontdekten ze dat tweederde van de menselijke inhoud van de auto gesignaleerd stond als ‘drugsverdacht’. Natuurlijk grijpen de flikken dat aan om naar nóg meer potentiële geldboetes overtredingen te speuren, om te beginnen maar in die auto bij het fastfoodrestaurant.

En kijk, daar floept een shopper tevoorschijn en wat denk je dat daarin zit? Wit poeier. ‘Vermoedelijk drugs’, stelt de politie, maar dat kan achteraf natuurlijk net zo makkelijk waspoeier zijn, wie zal het zeggen (dat wordt nu nog uitgezocht). Maar linksom of rechtsom is het reden om ook de derde inzittende van de auto, een 27-jarige man uit Heikant, te arresteren.

Huiszoeking op zondagochtend (het mag wat kosten)

Zo, kunnen we die vernachelde avond dan eindelijk afsluiten? En waar blijft de beloofde wietinsteek? Nou, die komt de volgende ochtend, als de politie dus nog niet genoeg heeft van deze zaak en op de zondag huiszoeking doet in het huis van de bestuurder uit Vlissingen. ‘Daarbij werd een wietkwekerij aangetroffen. Om hoe veel wietplanten het gaat is niet bekend’, meldt Omroep Zeeland hierover.

Het precieze aantal planten doet er ook niet veel toe, deze zaak haalt sowieso de cannabis geschiedenis als de eerste wietteler die zijn hok kwijtspeelt omdat ie de corona avondklok heeft genegeerd. Iets zegt ons dat hij dat niet weer zo snel zal doen…

[openingsbeeld: lassedesignen/Shutterstock]
(advertentie)