(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We tellen pas de tweede échte bloeiweek van Jacks Sneeze, en nu al ziet de plant wit van de toppen. De trichomen laten nog even op zich wachten maar de harige ronde bollen groeien over zowat de hele lengte van de takken. Dat belooft veel moois voor de komende zeven weken… Vers kweekdagboek coming up!

26 februari: Niet veel gedaan want het is tenslotte weekend. Wel even het water op de juiste pH-waarde gebracht (5,8). De watertemperatuur was met 20 graden helemaal netjes, daar weet mijn Sneeze wel raad mee lijkt me…

27 februari: Gelukkig is deze maand bijna voor bij want ik ben doodop. Vandaag heb ik echt alleen de pH-waarde bijgesteld.

28 februari: Het is een heerlijke zondag en mijn groene dame geniet zichtbaar van het licht van de 400 Watt G-Bars. Ikzelf heb weer niet veel te doen maar alleen kijken is ook genieten! Natuurlijk check ik dan meteen even de pH-waarde. Eén keer per week vervang ik het water, en als er verder geen problemen zijn, is dat zo’n beetje het enige echte werk dat ik aan mijn kweek heb. Als er problemen zijn dan is het natuurlijk een ander verhaal…

1 maart: Zó, een nieuwe maand! Mijn Sneeze drinkt goed en is druk bezig met toppen maken. Zal morgen maar eens vers water aanmaken; ik heb het idee dat ze 140 ml A en 140 ml B net even iets te sterk vind op de 80 liter uit het DWC systeem. Ik zie namelijk niks aan de EC-meter veranderen en kan betekenen dat ze geen voeding opneemt. Ik zal morgen daarom maar 100 ml voeding geven ipv 140. Kijken wat ze daar mee gaat doen…

2 maart: Vandaag water gedaan. 80 litertjes maar weer en zoals gezegd 100 milliliter voeding van Plagron in plaats van 140. Ik heb de pH-waarde weer expres op 6,4 gelaten, zodat mijn mooie plant lekker wat calcium en magnesium naar binnen krijgt. Morgen gaat de pH-waarde weer omlaag naar 5,8 en dan kan ze weer lekker haar voeding opslurpen 😉 De topontwikkeling gaat in ieder geval lekker.

3 maart: Zoals beloofd de pH-waarde op 5,8 gebracht. Ik merk dat mevrouw ook weer nieuwe bladeren aan het groeien is – vorige week kon ik nog naar de wand kijken, en nu al bijna niet meer. Wat gaan we er mee doen? Laten we ze nog even zitten, of gaan we ze weg halen? Ik ben er nog niet uit… Ik was namelijk pas over een dag of 14 van plan om te ontbladeren, maar dat moet misschien toch maar wat eerder.

4 maart: Ondanks de blaadjes is ze echt lekker bezig! Vorige week was ze nog bezig met haartjes nu zien we echt bolletjes te vormen. Daar word ik toch wel blij van!

Nou mensen, blijf gezond, een fijn weekend en tot volgende week! 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)