(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Over naar Oss. De Brabantse stad die vermaard is om zijn Unox worstenfabriek waar onder andere SP-roerganger Jan Marijnissen ooit nog varkensdarmen vulde. Maar dat terzijde, want dit keer haalt Oss het nieuws met een boekenkast. Niet zomaar een doordeweekse Brabantse boekenkast, maar een fake boekenkast a.k.a. geheime toegang tot een wiethok. Niet zomaar een kastje of tent, maar een joekel van een wietkwekerij met 637 dames als bijna-rijpe – maar inmiddels morsdode – bewoners. Om over wat er op zolder gebeurt nog maar te zwijgen…

637 wietplanten + 645 wietstekken

Het aloude gezegde ‘woensdag gehaktdag’ heeft in worstenstad Oss natuurlijk een extra diepe lading. Neem dit huis aan de Ussenstraat in de Brabantse stad met pak ‘m beet zestigduizend mensen. Daar werd behoorlijk gehakt afgelopen woensdag!

Om te beginnen komen politieagenten van het Basisteam Maasland / Oss ongevraagd binnenvallen. En hoewel ze dat in Brabant op zich sociaal gezien niet op voorhand afwijzen dat zomaar effe langswippen, zijn blauwhemden over het algemeen minder graag geziene gasten. Helemaal als je ergens 637 wietplanten hebt staan – bijna oogstrijp ook nog, the horror the horror. 

Om nog maar te zwijgen over de ‘next generation’ dames a.k.a. de benodigde wietstekken voor de volgende kweekcyclus, waarvan je er ook nog eens 645 op zolder hebt groeien!

Billy de boekenkast blokt ingang wietkwekerij

Volgens de politie Basisteam Maasland / Oss op Instagram, duurde het trouwens nog even voordat de dienders hun buit te pakken hadden. Wat merendeels te maken had met de boekenkast die geen boekenkast bleek te zijn maar een soort geheime toegangsdeur naar de kweekruimte erachter in de schuur.

Ach, kijk anders even:

Niet direct een scene uit een van de betere James Bond-films allemaal, inderdaad.

Maar de boekenkast en de houten plaat erachter – laten we die voor het gemak even een deur noemen – bleken ook slechts een, zij het ietwat schrale, vermomming voor iets wél ontzettend waardevols. Namelijk dit:

Wat ontzettend verschrikkelijk dat we hier moeten kijken naar 637 vette wietplanten die net voor de finish zijn vermoord. Zinloos afgeslacht.

Planten weg, huis uit en de auto kwijt

Dood omdat wij een overheid hebben die het houden van specifiek deze plantensoort verbiedt. En dat ook nog eens op basis van morele flauwekul-argumenten, christelijke drugsbullshit en hersenspoeling als gevolg van war on drugs propaganda. HET IS GODGEKLAAGD

Goed, is de ellende hiermee voorbij voor de man en vrouw die bij de inval zijn aangehouden en zich later voor de rechter moeten verantwoorden hoe dat zit met die planten?  Nee hoor.

Behalve dat de autoriteiten bij elkaar 1.282 levende wietplanten hebben vermoord, is het zo goed als zeker dat het stel voor maanden uit hun huis wordt gezet. De politie maakt namelijk een ‘bestuurlijke rapportage’ voor de gemeente en dan weet je het wel.

Om het plunderfestijn in stijl af te ronden, namen de politieagenten op bevel van onze regering tot slot ook nog snel even ‘een nieuwe luxe auto, een een duur merk horloge en een aanzienlijk geldbedrag’ mee…

[ps: wij mogen gaan stemmen op 17 maart, fluisterde Jan Marijnissen ons zojuist vanuit Oss toe 😉
(advertenties)