(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is nog maar begin maart maar de Goedheiligman, die zoals we weten het grootste gedeelte van het jaar op zijn luie reet op een Spaans strand ligt, is alweer actief. Niet hier helaas, want wij hadden maar wat graag in de kinderschoentjes gestaan die zondagmiddag op het strand van van La Herradura in Almuñécar speelden en stomtoevallig op een jerrycan stuitten. En die bleek vol hasj te zitten!

Van de vrachtwagen smokkelboot gevallen

Blijkbaar was het op de laatste februaridag al lekker weer in de provincie Granada in het zuidoosten van Spanje. En dat betekent dat de jeugd het strand opzoekt, het zijn net mensen. Op een gegeven moment vond een aantal kids een rode jerrycan zagen liggen, met het deksel open. Typisch zo’n benzineblik voor smokkelbootjes, zeg je?

Inderdaad, niet zelden worden de snelle speedboten van de Marokkaans-Spaanse hasjbendes onderweg bijgevuld met juice uit zulke jerrycans. Maar niet in dit geval; hier zat de handel zelf erin! Wellicht dat het per ongeluk overboord is gevallen door een misselijk golfje, wie zal het zeggen?

17 kilo door het Spaanse afvoerputje

De Spaanse nieuwssite 20Minutos schrijft dat het wellicht aan de sterke oostenwind te danken is dat Sinterklaas dit jaar zo vroeg arriveerde op het strand van La Herradura in Almuñécar. Het zal wel, maar waarom nemen die ondankbare kinderen zo’n geestverruimend godsgeschenk niet gewoon lekker aan, desnoods om hun ouders blij te maken?

Ja, hier hebben we dus mooi helemaal niks meer aan…

Nee, deze Spaanse huilebalken renden naar huis en daar belden de ouders direct de lokale politie. Die weet wel raad met zulke cadeautjes en de agenten spoedden zich naar het strand aan de Costa Tropical. Ze hielden de jerrycan ondersteboven en zie: 22 plakken goed voor 12,6 kilo hasj gaven zich bloot. Plus nog eens 4,6 kilo onverpakte stukken Marokkaanse heerlijkheid.

In totaal is hier dus sprake van een (ondankbaar aanvaard) vroeg Sinterklaas cadeau van dik 17 kilo hasj… het is niet te geloven!

(advertenties)