(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de twee weken voorafgaand aan de Tweede Kamer-verkiezingen op 17 maart rijdt er een bijzondere bus door het land: de CannaStemBus. Je kan de bus en iedereen die er in gaat zitten volgen via een livestream op YouTube, zodat je uiteindelijk (hopelijk) verstandig en ook nog cannabisvriendelijk gaat stemmen. Dinsdag opende D66 Kamerlid Vera Bergkamp – die wij gerust een vriendin van de show durven noemen – het spektakel in den Haag, pal voor de deur van het parlement!

Geef ook jouw plant een stem op 17 maart

Onder de uitstekende motto’s ‘Geef de plant jouw stem!‘en ‘Laat je stem niet verdampen!‘ trekt de CannaStemBus door het land de komende weken. De aftrap van de CannaStemBus tour vond op maandag 1 maart plaats op het Plein in Den Haag, pal tegenover het Tweede Kamergebouw. De inzet is om op 1 en 2 maart vertegenwoordigers te interviewen van alle zeventien partijen die zijn opgenomen in de Cannabis Stemwijzer.

Dinsdag mocht Vera Bergkamp van D66 de officiële aftrap van de campagne, georganiseerd door het VOC, verrichten. Dat vond de politicus zo leuk dat ze er zelf ook over twitterde:

Alle coffeeshops krijgen het actiepakket

De CannaStemBus tour is de vrucht van een unieke samenwerking tussen de Cannabis-Kieswijzer, de stichting VOC, de landelijke coffeeshopbonden Platform Cannabis Ondernemingen Nederland (PCN) en Bond van Cannabis Detaillisten (BCD), lokale bonden Actieve Bredase Coffeeshophouders (ABC) en Verenigde Coffeeshops Eindhoven (VCE) en 28 individuele coffeeshops.

Met donaties is mogelijk gemaakt dat de CannaStemBus 11 dagen door Nederland kan rijden en dat 570 actiepakketten voor de verkiezingen naar alle (!) coffeeshops in Nederland worden verstuurd. Zij hebben hetzelfde doel voor ogen: de grootste campagne om de cannabisconsument naar de stembus te krijgen die ons land ooit heeft gezien.

Lekker stoned meekijken, vanuit je luie stoel

Nou kunnen we ons voorstellen dat je niet de hele dag tijd hebt om live mee te kijken met de CannaStemBus, ook al ben je een blower (geintje). Op de website van CannaStemBus heb je de mogelijkheid om naar eigen inzicht terug te blikken op de bonte stoet gasten – van politici tot cannabisondernemers en van coffeeshops tot consumenten. Speciaal voor jou als hap-snap mediagebruiker zijn er clipjes gemaakt, compilaties en fragmenten van (grappige) interviews.

Voor de mensen die wel alle tijd van de wereld hebben is het nog eenvoudiger, klik op onderstaande livestream:

Het tourschema – inclusief een stop bij CNNBS

Je wilt natuurlijk dolgraag weten waar die bus precies komt voorrijden deze weken. Welnu, dat hebben we even in een screenshotje samengevat (voor zover al bekend, hou de sociale mediakanalen van het VOC in de smiezen voor actuele updates):

Je ziet: op maandag 15 maart komt de wietbus in Haarlem staan en daar zitten wij van CNNBS en Mediwietsite ook. En inderdaad, de bus komt die dag rond 10.15 uur pal voor ons redactiekantoor op de parkeerplaats te staan. Ben je in de buurt, kom gerust langs, we zitten pal naast het centraal station!

De CannaStemBus is volledig corona-proof ingericht; de chauffeursplaats is afgeschermd en in de bus kan de anderhalve meter regel makkelijk in acht worden genomen. De bus is voorzien van WiFi en ruime hoeveelheden verkiezingsposters, tipjes, VOC bidbooks en exemplaren van De Nationale Cannabis Krant.

LEES OOK:  Verkiezingskoorts loopt op, de Nationale Cannabis Krant is er!

Nu al je stem laten horen? Doe de lezerspoll op CNNBS

Je hoeft niet per se tot woensdag 17 maart te wachten met stemmen. De actuele lezerspoll op CNNBS is ook aan de aanstaande verkiezingen gewijd. Kan je alvast een beetje voorsorteren!

Binnenkort mogen we weer stemmen, maar aan welke partij(en) geef jij als rechtgeaarde cannabis liefhebber nu de voorkeur?

Bekijk de uitslag

Laden ... Laden ...
 

(advertentie)