(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Iemand ruikt wiet op straat of bij een pand en… belt de politie. Die rukt onmiddellijk en in dit Brabantse geval zelfs ‘massaal’ uit naar aanleiding van de veelal anonieme tip. Zo gaat het dagelijks enkele keren in ons land, want kwestie van prioriteiten stellen hè? In deze bust in Gerwen scoort de politie zelfs optimaal, want de tien wietknippers worden samen met hun werkvoorraad op heterdaad gepakt!

Binnenkijken

Binnenkijken bij hennepknipperij in Gerwen: negen verdachten aangehouden‘, kopt het Eindhovens Dagblad afgelopen vrijdag en dat doen we dan ook maar. Het eerste wat opvalt is dat de ‘houd anderhalve meter afstand’-regel die nu al een jaar geldt vanwege de corona pandemie hier in het kniphok onmogelijk kan worden nageleefd. Op slechts een paar vierkanter meter schuuroppervlak tellen we zomaar een stuk of tien stoelen. En de kans dat de knippers een mondkapje droegen tijdens het oogsten lijkt ons ook minimaal.

Maar de echte ellende is natuurlijk het feit dat we überhaupt naar binnen kunnen kijken.

Politie rukt massaal uit… naar een schuurtje

Dat hebben we volgens de regionale krant weer eens te danken aan ‘een melding over een sterke, verdachte henneplucht’, waarna de politie zoals al gezegd ‘massaal uitrukte’ richting een schuur aan het Mieke Sandershof in Gerwen.

Dat betekent dat de politie dus vooraf weet móet hebben gehad van de aanwezigheid van meerdere mensen, anders lijkt het ons sterk dat er massaal wordt uitgerukt naar een schuurtje. Verraad van binnenuit de (knippers)organisatie dus, lijkt het.

Omroep Brabant bericht ook over de zaak en weet zelfs een heuse ooggetuige op te trommelen. Die meldt: ‘Er hing een sterke wietlucht in heel de wijk. Maar of dit de aanleiding was voor de ontdekking, is niet bekendgemaakt’.

Tien arrestaties en 113 kilo wietplanten

Overigens laten de aanwezige schuurknippers het er niet bij zitten als de politie binnenvalt. Ze staan vliegensvlug op van hun krakkemikkige knipstoeltjes. En zetten het op een lopen, het nabijgelegen park in.

Stomtoevallig (not) hadden de smerissen echter ook een politiehond meegenomen. En die blijkt inderdaad handig van pas te komen om samen met de agenten achter de vluchtende wietknippers in Gerwen aan te jagen. Met succes ook, want Omroep Brabant meldt: ‘Nadat deze verdachten waren aangehouden, werden ook bewoners van het huis naast de schuur gearresteerd’.

In totaal krijgen uiteindelijk tien mensen een gratis geboeid tripje naar het politiebureau van Eindhoven. Ook maakt de politie melding van een tweede ‘succes’: het in beslag nemen van ‘113 kilo aan planten’. Uiteraard is het knipschuurtje ook vakkundig gesloopt.

Moraal van het verhaal? De arbeidsomstandigheden van onze wietknippers kunnen veel beter!

[openingsbeeld is afkomstig uit de video van Omroep Brabant]
(advertenties)