(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het regende deze week werkelijk nieuwsberichten over opgerolde wietkwekerijen. Twee daarvan trokken onze aandacht, omdat er sprake is van liefst duizend bewoners van het wiethok in kwestie. Eentje in Deest en eentje in Baak, maar beide zijn inmiddels naar goed Nederlands politiegebruik finaal gesloopt.

Duizendklapper #1

WIETKWEKERIJ MET 1000 PLANTEN OPGEROLD IN DEEST‘ kopt de regionale zender RN7 woensdag in hoofdletters op de website. Deest is een dorp in de gemeente Druten in de provincie Gelderland, met 1.775 inwoners. Eentje daarvan zit aardig in de puree, want duizend wietplanten kan je onmogelijk nog voor ‘eigen gebruik’ noemen of er zouden werkelijk reusachtige wezens moeten wonen in Deest.

Wel wonen er blijkbaar spoken. Tenminste, de politie ging dinsdag naar eigen zeggen op pad ‘naar aanleiding van controle op spookbewoning’. Dat deden de smerissen niet alleen, maar in gezelschap van het ‘ondermijningsteam Tweestromenland’ (waarin zes gemeenten alles op alles zetten om zoveel mogelijk plantjes uit de pot te rukken) en een energieboer.

Hoewel er niemand is aangetroffen – ook geen spoken – zijn er wel degelijk slachtoffers te betreuren van het gecombineerde geweld. Weliswaar geen duizend zoals de mainstream media onterecht melden, maar toch nog altijd 766. Wietplanten dus.

Duizendklapper #2

Snel door naar Baak. Dat is een soortgelijk dorpje als zojuist met ongeveer evenveel inwoners. Het ligt in de Achterhoek, in dezelfde provincie Gelderland. De Politie Bronckhorst meldt woensdag op Facebook dat ze ‘een instap gedaan heeft in een pand in het buitengebied van Baak’.

Instappen betekent in politiejargon ook gewoon wietplanten slopen, zo blijkt. Want eenmaal binnengestapt in de schuur bij een woning aan de Langendijk op de Bakermarkt tussen Baak, Toldijk en Hengelo, treft de politie duizend planten aan. En dat zijn er zoals gezegd best veel. Waren er best veel kunnen we beter stellen, want de kwekerij is inmiddels ‘ontmanteld’.

Hier wisten de wietjagers behalve de duizend dames ook nog twee mensen op te pakken: een man (50) en vrouw (41). En ze kunnen in Baak een stuk beter tellen dan in Deest, want het aantal is later niet meer naar beneden of boven bijgesteld…

(advertenties)