(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Opnieuw een ondergrondse wietkwekerij, dit keer in het Limburgse Nederweert-Eind. De politie kwam de kunstig verstopte plantage dinsdag op het spoor na wat zij ‘na verdachte activiteiten in de nacht’ noemt. Haha, alles is toch verdacht sinds we een avondklok hebben, nietwaar?

Overigens ontdekten de dienders niet zelf die verdachte activiteiten, maar werden ze er weer eens op gewezen middels zo’n verachtelijke anonieme tip. Helemaal verachtelijk omdat er in dit geval toch echt geen sprake an zijn van brandgevaar voor de buren of zo.

De regionale media in Limburg – dat samen met Noord-Brabant bekend staat als de ‘wietschuur van Europa’ – spreken allemaal van een zeer professioneel opgezet wiethok in het bos. Vanaf de weg was er niets van te zien en de wietboerderij was alleen via een wat De Telegraaf speels ‘een olifantenpaadje’ noemt te bereiken. Onder de grond nabij natuurgebied Kruisvennen bleken ongeveer 100 wietplanten te groeien.

De stroom was ook geen probleem voor de ondergrondse wiettelers, aangezien ze die handig hadden aangelegd met een kabel vanuit een transformatorhuisje in de buurt en hem vervolgens onder bladeren hadden verborgen. Uiteraard zijn apparatuur en dames inmiddels vernietigd, maar gelukkig is er nog geen ondergrondse guerrillakweker in handen van de politie gevallen…

[openingsbeeld afkomstig uit video van Nederweert24]
(advertenties)