(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Uden, wat kunnen we daar over zeggen of misschien wel leren? Normaal gesproken weinig, maar de afgelopen week viel ons oog op de rare hashtag #OOBRSC, vergezeld van foto’s die ons de schrik om het hart doen slaan. Foto’s van gemuteerde wietplanten- want door de politie voor eeuwig veranderd van levend in dood. Binnenblijven dus daar in het hart van Brabant!

Virus hotspot Uden

Op één ding heeft de onderhand strontvervelende coronapandemie geen enkele invloed. Nee, niet op het teflonschild van minister-president Mark Rutte, dat functioneert sowieso altijd perfect en dus glijdt ook alle covid-19 shit al een jaar lang als slappe diaree uit een uitgezakte bavianenkont van ’s lands leider af.

Nee, we hebben het natuurlijk over het gemeen blauwe politievirus genaamd antiwiet, in de volksmond ook wel het THC-virus genoemd. Het neemt bezit van onze geüniformeerde brigades alsof er geen avondklokje gehandhaafd dient te worden. Met als actuele hotspot Uden, een gemeente in Brabant waar het virus recent twee keer hard toesloeg.

Virusuitbraak I – Abdijstraat Uden

Het begon, zoals met corona ook het geval was, dus in het hart van Brabant. Hoewel geen carnaval dit jaar, ging het op 11 februari voor het eerst mis, toen er aan de Abdijlaan alarm werd geslagen. Massaal rukten de smerissen uit om daar een woning aan te vallen waar het virusgevaar opdook:

Ai, ziet er inderdaad levensgevaarlijk uit! Op de zolder van het woonhuis konden de alerte dienders gelukkig direct aan het moorden slaan, met 90 dode THC-virus superspreaders als resultaat. Op Facebook deelt de politie Uden het succes tegen de vreselijke pandemie die het land ondermijnt gul met de ruim 36-duizend doodsbange burgers.

‘De kwekerij is direct geruimd en alle spullen die met de kwekerij te maken hadden (assimilatielampen, transformatoren, afzuiginstallatie e.d.) zijn vernietigd’, lezen we. Maar er zou nog meer ellende volgen, spoedig.

Virusuitbraak II – Staaldraad Uden

Afgelopen vrijdag 19 februari vlogen de wouten in Uden alweer uit de startblokken, richting Draadstaal, eh pardon: Staaldraad. Dat is geen satirisch tv-programma op zijn Brabants, maar een echte straatnaam in de gemeente Uden. Hoe dan ook, ook in een woning aan Staaldraad werd het THC-virus ontdekt en hoe:

We zien een laatste glimp van het vreselijke THC-virus op bovenstaande foto, die de politie Uden overigens op Facebook vergezeld liet gaan van de voor ons volstrekt onbegrijpelijke hashtag #OOBRSC. Zal wel weer een nieuwe mutatienaam zijn, denken we.

Uiteindelijk konden de dappere dienders hier liefst 722 dames kapot maken. Jullie zien het; in Uden maken ze pas echt werk van de virusbestrijding! Hulde en ga nu maar weer lekker verder slapen en dromen…

(advertenties)