(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals de temperatuur buiten van standje vriezer naar standje voorjaar gaat, gaat Jacks wietplant Sneeze binnen van de groeifase ook naar de bloei. Dat is best snel, aangezien haar eerste bloeihaartjes nog geen week op zich hebben laten wachten. Over dus naar het kweekhok van Jack voor een kakelvers kweekdagboek!

12 februari: Brr… Wat is het koud hè! Ondanks de kachel zakt de temperatuur bij mijn mooie Sneeze in de donkere uurtjes tot 18 graden. De watertemperatuur is daarbij ook vrij koud, namelijk 15 graden. Zonder er warm water aan toe te voegen, duurt het anderhalf uur voordat mijn vatverwarmer het water op 20 graden heeft. De bloei komt er nu ook langzaam er in. Hoewel langzaam? Vorige week ging ze pas op 12/12, nog geen week geleden eigenlijk. Lekker snel dus; dat zien we graag!

13 februari: Alleen even het water op temperatuur gebracht vandaag, en verder niks aan de plant zelf gedaan. Ze weet immers zelf wel wat haar te doen staat, dus laat haar maar even lekker genieten van haar 400 Watt binnenzonnetje.

14 februari: Valentijnsdag ♥ Alleen water gedaan voor mijn geliefde dame, die er zelf ook wel schik in lijkt te hebben. Ze heeft nu in drie verschillende bakken haar wortels groeien!

15 februari: Kou, warmte. Sneeze heeft nergens last van! Ze is druk bezig met de bloei dus ik zeg: laat maar komen! Ik wil graag voor de zomer klaar zijn. Ik kan nu al de eerste bloeiweek tellen maar dat doe ik pas als ik echte topjes zie.

16 februari: Buiten is de sneeuw weg maar ik heb goed nieuws van mijn kweekmaatje: op zijn Girl Scout Cookies ligt nu wel een mooi pakje sneeuw. Zijn plantjes leven inmiddels ook nog steeds, en staan lekker trichomen aan te maken op het moment. Ik hoop voor hem dat ze een mooie oogst gaan geven. Hier zijn twee fotootjes van de GSC.

17 februari: Zo de kou is voorlopig weer even weg. Het gaat dit weekend zelfs mooi weer worden; kunnen we weer wat in de tuin prutsen… De nachttemperatuur in het hok is ook weer mooi op de 21 graden. Vandaag ook het water vervangen want Sneeze is een dorstige dame: ongeveer 60 liter ging er deze week doorheen.

Vandaag houden we de 140 ml hydro A en B hydrovoeding van Plagron aan. Ze kan het hebben dus verlagen we de dosis niet. De pH-waarde zetten we weer op 6,4 voor de Cal/Mag, en gaat morgen pas op 5,8 voor de rest van de mineralen.

18 februari: Vandaag het water op 20 graden zetten …oh dat hoef niet want dat staat die al Jack… Oké pH  regelen dan, en terugpompen naar de bakken. Nog wat foto’s maken en dan op tijd naar bed; ik krijg het druk dit weekend.

Nou mensen, blijf gezond, en een fijn weekend en tot volgende week! Geniet van het voorjaarsweer 🖐🖐🖐

Jack

(advertenties)