(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De week is weleens soepeler verlopen in huize Laventura. Gelukkig voor ons spelen de grootste moeilijkheden zich echter op zolder af, alwaar Jack zijn muziekstudio in ere probeert te herstellen. Met de Sneeze en de kweekruimte gaat het allemaal prima. Ze groeit goed en wordt deze week voor het eerst gediefd. 

22 januari: Ik moet bekennen dat ik vandaag niet veel meer gedaan heb, dan met de computer bezig zijn. Pfff, het valt nog niet mee om mijn muziekstudio weer opgestart te krijgen. Gelukkig gaat de Sneeze wel lekker, en heb ik daar nu even geen omkijken naar. Morgen maar weer het water vervangen. Ik wilde het tot maandag uitstellen maar dat feestje gaat helaas niet door…

23 januari: Vandaag nóg eens een hele dag op zolder gezeten… pfff… Het probleem is dat ik al zóó lang niets meer met computers heb gedaan, en dat had ik niet moeten laten verwateren. Ben mijn wachtwoorden en inlog gegevens allemaal vergeten. Ik heb natuurlijk nieuwe aangevraagd maar door corona kan ik ook geen helpdesk bereiken. Lekker dan… 🤔

Nou… ik ga het water vervangen. 80 Liter water zoals altijd, en daar gaat bij: 80 milliliter hydro A en B van Plagron. De pH-waarde mag een dag op 6,4 zodat de Calcium mooi opgenomen kan worden. Morgen breng ik de pH weer omlaag naar 5,8.

24 januari: Vandaag moest ik weer voor meester spelen. Dat valt niet mee, de kids zijn dagenlang thuis en je moet ze toch bezig houden. Dan daarnaast nog steeds met mijn PC bezig mits de kids het toelaten dan … kom je net boven moet je weer naar beneden om bij de kinderen in te grijpen. Nou ja, ik snap de kids wel, ze kunnen ook zo weinig nu. Ik snap ook de boze jeugd wel. Ik had de boel waarschijnlijk allang afgebroken als er in mijn jeugd corona was geweest. Heb het water naar 5,8 gebracht, zoals ik van plan was.

25 januari: Vandaag nog eens het water even snel gecheckt. De pH-waarde stond mooi op 5,9 nou daar doen we niets aan, lekker laten gaan zo. Ik heb ook al wat scheutjes onder het net weggehaald. Dieven noemen ze dat. Ik wil dat ze daar geen overbodige energie in steekt, ook nu ze nog groeit niet.

26 januari: Blij dat het avond is – rust 🤭 Vandaag echt niks aan de sneeze gedaan. Alleen even een half uurtje naast haar gezeten, en een goed gesprek met haar gehad.

27 januari: Ja ja, nog steeds met de PC bezig. Mensen help, ik kom er niet meer uit! Alles gaat niet zo als ik dat wil, en ik wil dan ook veel. Heb nu maar besloten om het maar te laten voor wat het is. Vandaag water gedaan, de pH op 5,8. De watertemperatuur is 20 graden, perfect!

Helaas is er wel een tak gebroken, nou ja, niks aan te doen. We gaan gewoon verder met de scheuten die er nog aan zitten. Ben daar maar wel even vanaf gebleven voor nu…

28 januari: Ik heb alle stekkers eruit getrokken op zolder. Ben er helemaal klaar mee, en moet eerst maar eens iemand zien te vinden die er verstand van heeft. Tot overmaat van ramp is er ook nog eens een speaker mee opgehouden. Het zit echt mee deze maand; komen ze morgen ook nog eens naar de CV-ketel kijken. Ben benieuwd wat dat me gaat kosten…

Oké mensen, genoeg voor deze week. Ik stop er mee (met de PC dan haha). Ik wens jullie een fijn weekend en tot volgende week 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)